Ingezonden persbericht


Persbericht

SWsoft / Intel samenwerking leidt tot eerste 'trusted' Virtual Machine Manager

SWsoft maakt virtualisatie algemener inzetbaar via gerichte I/O en trusted uitvoering op Intel-platformen

Herndon, USA, 20 september 2007 - SWsoft, ontwikkelaar van onderscheiden hypervisor- en OS (besturingssysteem) -virtualisatieoplossingen voor servers en workstations, werkt samen met Intel, 's-werelds grootste ontwikkelaar van microprocessors, aan nieuwe modellen voor workstations en clients. De samenwerking is gericht op snellere adoptie van virtualisatie in zwaardere desktopomgevingen en biedt de eindgebruiker meer toegevoegde waarde uit de Intel® vPro(TM)-technologie.

Intel en SWsoft werken samen om van desktopvirtualisatie een geaccepteerde en veelgebruikte technologie te maken. De bedrijven delen een visie op desktopvirtualisatie als gebruiksvriendelijke, flexibele en eenvoudig te beheren technologie met hoogstaande beveiliging en prestaties. Beide ondernemingen houden zich op ontwerpniveau bezig met versnelde ontwikkeling en implementatie van belangrijke workstation- en desktoptechnologieën, waaronder Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (Intel VT-d) en Intel® Trusted Execution Technology (Intel® TXT). De ondernemingen gaan samen met grote OEM-hardwarefabrikanten en onafhankelijke softwareleveranciers (ISVs) werken aan de ontwikkeling van met virtualisatie uitgeruste workstations en client computers.

Intel en SWsoft zullen de eerste resultaten van hun gezamenlijke ontwikkelingsactiviteiten tonen via demonstraties van SWsoft's Parallels virtualisatietechnologieën met zowel Intel VT-d en Intel TXT tijdens het Intel Developer Forum, dat deze week plaatsvindt in San Francisco. SWsoft richt zich erop de eerste leverancier van virtualisatiesoftware te worden die ondersteuning biedt voor VT-d en TXT in clients en workstations.

"Servervirtualisatie heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en we zijn ervan overtuigd dat ook client-virtualisatie op het punt staat om algemeen ingezet te gaan worden, met als eerste de desktop- en workstationsegmenten", aldus Serguei Beloussov, CEO van SWsoft. "Door de combinatie van de Parallels virtualisatietechnologieën en de kracht van Intel's nieuwe innovaties voor grote OEMs en ISVs van workstations en desktops ontstaan enorme kansen om client-virtualisatie breed geaccepteerd te maken."

"Intel vPro(TM)-processortechnologie biedt een veilig en eenvoudig te beheren zakelijk client-platform", aldus Robert Crooke, Vice President en General Manager bij Intel's Business Client Group. "Door samen te werken met toonaangevende partners, zoals Parallels, kunnen de Intel® Virtualization for Directed I/O en Intel® Trusted Execution-technologieën sneller worden ingezet door IT-professionals, voor het flexibel, eenvoudig en veilig beheren van zakelijke clients.”

De samenwerking van SWsoft en Intel voor workstations en clients is een versterking van de bestaande relatie tussen beide ondernemingen. Intel Capital investeert in SWsoft en SWsoft's Parallels-producten behoren tot de eerste producten die de Intel® Virtualization Technology volledig ondersteunden. Intel en SWsoft werken sinds 2005 samen aan technologie.

Over SWsoft
SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie waarmee consumenten, bedrijven en service providers hun gebruik van technologie kunnen optimaliseren. De software van de onderneming wordt ingezet op ruim 130.000 servers en 600.000 desktops wereldwijd. De productlijn van SWsoft wordt onder andere gevormd door Virtuozzo - de meest gebruikte software voor besturingssysteemvirtualisatie, Parallels - het meest gebruikte product voor desktopvirtualisatie en Plesk - het meest gebruikte server control panel. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Ingezonden persbericht