Ingezonden persbericht


Persbericht

20 september 2007

Nederland verwelkomt het draadloze tijdperk


- Draadloze technologie wordt steeds meer omarmd, blijkt uit onderzoek van Lexmark -

Het gebruik van draadloze technologie in Nederland maakt de komende vijf jaar een grote sprong voorwaarts. Op dit moment beschikt 46 procent van de Nederlandse huishoudens al over een draadloos netwerk, terwijl 39 procent er binnenkort één wil aanschaffen.

Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Lexmark. In Europa werden in totaal 9.000 mensen ondervraagd. De resultaten voor Nederland laten een duidelijke trend zien richting een toenemende flexibele levensstijl, waarbij 68 procent van de respondenten mogelijkheden ziet voor een flinke toename van productiviteit door draadloos. De technologie wordt beschouwd als belangrijk in het dagelijks leven door 90 procent van de respondenten.

27 procent van de mensen in Nederland die niet beschikken over een draadloos netwerk melden zich wel buitenshuis aan op een draadloos netwerk, bijvoorbeeld op het werk. Thuis is 74 procent van de respondenten van plan om een draadloze printer aan te schaffen in het komende jaar of heeft er één. De wens van vrijheid en flexibiliteit zal blijven groeien binnen de Nederlandse huishoudens. 51 procent noemde draadloos één van de meest productieve tools voor de komende vijf jaar.

Lexmark initieerde het onderzoek ter ondersteuning van zijn recente introductie van inkjet single function printers en All-In-Ones met draadloze technologie.

De huishoudens die al meedoen aan de draadloze revolutie noemen het verbeteren van de levensstijl als voordeel van het draadloos netwerk. 86 procent van de ondervraagden vond de toenemende flexibiliteit het grootste voordeel van een draadloos netwerk. Het aansluiten van allerlei apparaten was voor 58 procent van de ondervraagden het grootste voordeel en voor 22 procent is dat het besparen van tijd. 18 procent gaf de kosten aan als belangrijkste voordeel.

Ondanks alle aandacht voor draadloze netwerken, is het duidelijk dat de markt in Nederland een grotere rol moet spelen op het gebied van educatie. Tien procent van degenen die niet over een netwerk beschikken, vinden dat zij niet genoeg weten over de mogelijkheden. Van de respondenten die wel beschikken over een draadloos netwerk is 50 procent niet op de hoogte van de beveiligingsmogelijkheden. Ook de kosten zijn voor 23 procent van de respondenten een reden om geen draadloos netwerk aan te schaffen. Volgens Danny Molhoek, General Manager Benelux bij Lexmark, krijgen de draadloze producten meer realistische prijzen, wat deze gedachte zal doen veranderen.

"Ik verwacht dat consumenten steeds meer draadloze apparaten gaan aanschaffen", zegt Molhoek. "Het voordeel is dat zij al gewend zijn om met draadloze apparatuur om te gaan zoals smartphones, laptops en Blackberry's."

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) ontwikkelt, produceert en levert diverse print- en imagingoplossingen voor bedrijven en particulieren. Met een uitgebreide waaier aan toegankelijke, betaalbare en zeer betrouwbare printproducten en -diensten, zorgt Lexmark ervoor de productiviteit en printkwaliteit te verhogen zowel op de werkvloer als voor de thuisgebruiker. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 13.000 werknemers en is actief in meer dan 150 landen. Lexmark streeft steeds naar milieuvriendelijke printoplossingen. Lexmark boekte in 2006 een omzet van 5,1 miljard dollar.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:

LEWIS -Global Public Relations
Maud Geerbex
Tel: +31 (0) 40 235 4600
Fax: +31 (0) 40 235 4601
E-mail: maudg@lewispr.com
www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Petra Nemitz
Tel: +32 (0)2 716 74 66
E-mail: petra.nemitz@lexmark.be