Ingezonden persbericht


LaCie introduceert de Golden disk

Gouden herinneringen veilig opgeslagen met de
Golden disk van LaCie

Exclusief ontwerp met een echt gouden finish door Franse designer Ora-Ïto; opslagcapaciteit van 500 GB

Amsterdam, 20 september 2007 - LaCie introduceert de Golden disk, een nieuw designproduct dat is ontworpen door de gerenommeerde industrieel designer Ora-Ïto. De schijf biedt 500 GB opslagruimte voor muziek, foto's en/of video's. Door de unieke vormgeving is het een eyecatcher voor de designliefhebber die graag luxe toevoegt aan de werkomgeving. De Golden disk ziet eruit als een juweel en het bovenste laagje is voorzien van een klein percentage echt goud.

De Golden disk is vrijwel geluidloos dankzij toepassing van een technologie waarbij geen ventilator nodig is. Het stijlvolle apparaat werkt op elke universele hoge-snelheid USB 2.0-interface van een pc met Windows 2000, XP of Vista, of een Mac met Mac OSX. Met de plug-en-play setup is aansluiten eenvoudig.

"De Golden disk staat zowel voor glitter en glamour als voor schitterende prestaties", zegt Ward Bauwens, Area Manager LaCie Benelux. "De Golden disk blinkt uit door zijn automatische back-upfunctie; daarnaast maakt het apparaat het delen van gegevens met vrienden en familie heel eenvoudig."

Beschikbaarheid
De LaCie Golden disk is vanaf eind oktober 2007 verkrijgbaar via het gespecialiseerde dealernetwerk van LaCie en rechtstreeks bij LaCie tegen een verkooprijs vanaf ¤ 179,00 (incl. btw). Voor meer productinformatie bezoek www.lacie.nl.

Over Ora-Ïto
De naam doet een Japanse achtergrond vermoeden, maar de ontwerper Ora-Ïto is Frans. Ora-Ïto is een zeer breed georiënteerde ontwerper. Nauwelijks 20 jaar jong ontwierp hij in 1998 zijn eerste virtuele merkartikel. Hij manifesteerde zich steeds nadrukkelijker op het internationale toneel en ging vervolgens werken voor prestigieuze merken als L'Oréal, Vogue Magazine, Heineken, Adidas, Kenzo, de popgroep AIR, Honda, Guerlain, Swatch en Nike. Voor meer informatie over Ora-Ïto bezoek www.ora-ito.com.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).

Ingezonden persbericht