Amsterdam Airport Schiphol

Contract getekend voor inrichting bagagekelder Nieuw Zuid

Vandaag, 20 september 2007, hebben Ad Rutten, Executive Vice President & COO van Schiphol Group, Peter Gerretse, President & CEO van Vanderlande Industries en Charles Vincent, Directeur IBM Travel & Transport Europe hun handtekening gezet onder een contract voor de realisatie van extra bagagecapaciteit in de nieuwe hal Nieuw Zuid.

Bagagehal Nieuw Zuid ligt aan de zuidkant van Vertrekhal 1 en dient als uitbreiding voor de verwachte verdere groei van bagagestromen. De nieuwe hal, met een oppervlakte van 10.000 m2, wordt ingericht voor de bagageafhandeling van vertrekkende - en overstappende passagiers. De hal zal door meerdere luchtvaartmaatschappijen worden gebruikt met de KLM als grootste gebruiker. De bagagesystemen in Nieuw Zuid zullen via een nog te installeren transportsysteem in verbinding staan met alle andere hallen op Schiphol waar bagage wordt afgehandeld. Hierdoor wordt het mogelijk om nog sneller koffers te verwerken die op een aansluitende vlucht mee moeten. In de nieuwe hal worden zes robots geplaatst voor het mechanisch laden van koffers in containers en karren. Naar verwachting zal in Nieuw Zuid 60 procent van de bagage door robots worden getild. De hal wordt naar verwachting in 2011 volledig in gebruik genomen.

70 MB
De inrichting van de nieuwe Bagagehal Nieuw Zuid is een belangrijke stap in het zogenaamde 70 MB programma van Amsterdam Airport Schiphol. Dit heeft als doel de bagagecapaciteit van Amsterdam Airport Schiphol te verhogen naar een afhandeling van 70 miljoen stuks bagage in het jaar 2018. Amsterdam Airport Schiphol realiseert dit project in nauwe samewerking met de KLM.