Gemeente Enschede

Wijkaanpak Velve-Lindenhof naar minister

De gemeente Enschede heeft vandaag het actieplan Velve-Lindehof ingediend bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. De Enschedese wijk Velve-Lindenhof is dit voorjaar door Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI), aangewezen als een van de 40 `prachtwijken' waarin het ministerie wil investeren. Corporaties, zorginstellingen, scholen, bewoners en de gemeente Enschede hebben samen een ambitieus plan opgesteld, dat verder reikt dan de fysieke herstructurering van de wijk en een sterk sociaal karakter heeft.

Prioriteiten in het plan zijn:

- een persoonlijke benadering van de wijkbewoners, waarin perspectief, kansen en ontwikkeling centraal staan;

- de bouw van een `Hart van de wijk' , een ontmoetingsplek waarin onder meer een brede school en centrum voor jeugd en gezin komen;
- herinrichting van de openbare ruimte;

- duurzaam bouwen; energiezuinig wonen.

De plannen zijn begin september aan de wijkbewoners gepresenteerd. De afgelopen jaren werkten de maatschappelijke partners al op verschillende terreinen samen aan de wijk. Recent resultaat is het verdwijnen van de laatste coffeeshop uit de wijk. Na een lange strijd van minimaal 10 jaar zijn alle vier coffeeshops definitief verdwenen.

De integrale tekst van het wijkactieplan Velve-Lindehof is te vinden op www.enschede.nl

Bijlage(n)

Open WAP_Velve-Lindenhof__2_.pdf in nieuw window WAP_Velve-Lindenhof__2_.pdf

20 september 2007