Tariq Ramadan presenteert zijn nieuwe boek tijdens Ramadan Festival

20/09/2007 15:19



Stichting Samenbinding



Voor het Ramadan Festival 2007 verzorgt hoogleraar Tariq Ramadan twee lezingen over zijn nieuwe boek In de voetstappen van de Profeet. Lessen uit het leven van Mohammed. De lezingen worden gecombineerd met een iftarmaaltijd en na afloop is er een signeersessie. De eerste lezing vindt plaats op donderdag 20 september vanaf 18.00 uur in de Erasmus Universiteit (Campus Woudestein, Zaal B1) in Rotterdam, de tweede lezing op vrijdag 21 september vanaf 18.00 uur in Felix Meritis (Concertzaal) in Amsterdam. Tariq Ramadan is op 21 september in Amsterdam beschikbaar voor het geven van interviews.

Filosoof en arabist Tariq Ramadan geldt internationaal als een van de meest vooraanstaande denkers van onze tijd. Zijn wetenschappelijke verdiensten liggen vooral op het gebied van filosofie en islamologie, waarbij hij zich heeft toegespitst op het recente ontstaan van islamitische gemeenschappen in Europa. Ramadan zet zich nadrukkelijk in voor de volledige participatie van moslims in Europese samenlevingen en stelt daarbij kritische vragen aan zowel moslims als niet-moslims. Tevens besteedt Ramadan aandacht aan actuele thema's zoals de positie van de vrouw, de verhouding van de islam tot de westerse democratie en de manier waarop de Koran gelezen moet worden.

De lezingen zijn tot stand gebracht in samenwerking met Van Gennep-boeken, Felix Meritis, Studentenvereniging Iqra'a en De Nieuwe Horizon.

De voertaal is Engels.
Toegang is gratis.





http://www.ramadanfestival.nl