Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 20 september

BERGEN OP ZOOM, 20 september 2007

Inbraak in buurthuis

ROOSENDAAL: De politie kreeg even na 03.00 uur op donderdag melding van een inbraakalarm in een buurthuis aan de Philipslaan. De daders vernielden een ruit en kwamen zo binnen. Wat er is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie stelde een sporenonderzoek in en zal later aangifte opnemen.

Bedrijfsinbraak

HOEVEN: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Sint Bernardusstraat. De daders maakten een gat in het dak en kwamen zo binnen. In het pand richtten ze meerdere vernielingen aan. De daders namen een geldbedrag weg. Van de eigenaar is aangifte opgenomen.

Aanhoudingen na onjuist vervoeren accus

BERGEN OP ZOOM: De politie van de regio Zeeland meldde op woensdag dat er een bus over de Rijksweg richting Bergen op Zoom reed. In het busje lag een groot aantal accus. De inzittenden wilden deze vermoedelijk dumpen. De politie kreeg assistentie van de politiehelikopter. Uiteindelijk werd de bus met ongeveer 100 accus gezien vanuit de helikopter. Langs de A58 werd het voertuig aangehouden en de drie inzittenden, een 24-jarige man en een 58-jarige man uit Hoogerheide en een 17-jarige jongen uit Mortsel werden aangehouden. Na verhoor zijn de drie in vrijheid gesteld. Tegen de 58-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet op de juiste manier vervoeren van de accus. De onderdelen moeten vloeistofdicht worden vervoerd in verband met de schade die de vloeistof kan toebrengen aan het milieu. De accus zijn op verzoek van de politie door een gespecialiseerd bedrijf op de juiste manier verwijderd.

Man beledigt agente en weigert rijbewijs te tonen

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag aan het einde van de middag een bestuurder aan op de Nispensestraat. Surveillerende politie zag de man met hoge snelheid voorbij rijden op de Antwerpseweg en hield hem staande. De man reageerde erg agressief en weigerde zijn rijbewijs ter inzage te geven. Hij is aangehouden. Hierbij schold hij een politiemedewerkster uit. De politie zag in de auto een zakje met vermoedelijk hennep liggen. Dit is in beslag genomen. De man deed geen afstand van de drugs.
Na verhoor is de 24-jarige Roosendaler in vrijheid gesteld. De politiemedewerkster heeft aangifte gedaan van belediging. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg