Programma Elektronische Provincies


Checklist Monitor.nl gewijzigd (september 2007)

De checklist voor de monitor van overheidswebsites van Overheid heeft Antwoord (voorheen Advies Overheid) is gewijzigd. De nieuwe checklist wordt gebruikt voor de jaarlijkse monitor van 2007 en vervolgens ook voor de continue monitor. De continue monitor is tot november afgesloten i.v.m. de jaarlijkse meting. Begin oktober kunnen alle overheden nog reageren op de bevindingen van het jaaronderzoek. De checklist en nieuws over de monitor is te vinden op de site van Overheid heeft Antwoord http://www.adviesoverheid.nl/jaaronderzoek/.

Werkwijze van het jaaronderzoek 2007 (beknopt)

De provinciewebsite is voor de meeste deelonderzoeken van Overheid.nl Monitor het vertrekpunt. De sites worden middels een checklist onderzocht op:

A. TransparantieI - Standaarden (niet voor departementen) B. TransparantieII - Openbaarheid van overheidsinformatie en burgerbetrokkenheid
C. Dienstverlening (niet voor departementen)
D. Gepersonaliseerde dienstverlening (niet voor departementen) E. Participatie
F. Toegankelijkheid
De bovenstaande onderdelen zijn aanwezig in zowel het jaarlijkse onderzoek als in de continue variant. Daarnaast worden jaarlijks (dus niet continu) ook andere deelonderzoeken uitgevoerd.