Gemeente Leeuwarden

Aardgaskaravaan Aardgaskaravaan

Aardgaskaravaan doet Leeuwarden aan

Bron: Gemeente Leeuwarden (20-09-2007) Yvonne Bleize en Ed Nijpels hebben woensdagmiddag 19 september de aardgaskaravaan verwelkomd op het Zaailand in Leeuwarden. Vijftien auto's en bedrijfswagens, die allemaal op aardgas rijden, kwamen in een lange slinger het Zaailand opgereden. De aardgaskaravaan rijdt de hele week door Nederland en gaat langs 30 steden. De karavaan vestigt zo de aandacht op de schoonste en goedkoopste brandstof van het moment: aardgas. De tocht is georganiseerd door het Platform Duurzame Mobiliteit in het kader van de `Week van de vooruitgang'.

Op het plein in Leeuwarden stonden, voordat de karavaan nog maar gearriveerd was, al zo'n 15 aardgas auto's. Deze auto's zijn van particulieren en bedrijven, zoals Rabobank, Nieuw Wonen Friesland, Corporatie Holding en Omrin. Ook de gemeente was goed vertegenwoordigd met vier bedrijfsauto's.
Er waren tevens verschillende autodealers aanwezig die de mogelijkheden van nieuwe auto's op aardgas uitlegden. Er is zelfs een auto ter plekke verkocht; een autorijschool wil zijn auto's op aardgas laten rijden. De koper heeft geluk: hij kan meteen een jaar gratis tanken bij één van de aardgastankstations van Leeuwarden. Kinderen van het AOC Friesland waren ook aanwezig om vragen voor een werkstuk over alternatieve brandstoffen beantwoord te krijgen. De aardgaskaravaan vertrok om 14.00 uur naar haar volgende bestemming; Drachten en Groningen.

De gemeente Leeuwarden wil het rijden op aardgas bevorderen. Er is een subsidie van 1000 euro voor de aanschaf of ombouw van de auto én een jaar gratis parkeren in de binnenstad. Meer informatie kunt u aanvragen via de gemeente Leeuwarden, 058-233 8888, vragen naar de heer Bennen ..