Politie Kennemerland

Getuigenoproep na diefstal van bejaarde dame

Zandvoort, 20-09-2007

ZANDVOORT - 17 september - Een hoogbejaarde dame is s'middags bestolen van een bedrag van enkele duizenden euro's. De 90-jarige slechtziende Zandvoortse was die middag bij een bank aan het Raadhuisplein geweest om het geld te halen. Hierna kocht zij in een drogisterij aan hetzelfde plein enkele boodschappen. Toen de vrouw de winkel wilde verlaten, werd zij door twee onbekend gebleven mannen opdringerig benaderd; zij wilden de vrouw helpen met het dragen van de tassen. De vrouw weerde dit af en liep naar haar huis in de De Ruyterstraat. Hier werd zij opnieuw, hoogstwaarschijnlijk door dezelfde mannen benaderd, ze wilden haar opnieuw helpen. Toen het slachtoffer wederom aangaf hier geen behoefte aan te hebben, gingen de mannen weg. Kort daarna ontdekte de vrouw dat haar geld was weggenomen uit haar tas.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest - of in de drogisterij of in de Ruyterstraat - van de diefstal.

Er is een summier signalement bekend van de twee mannen, het gaat om mannen met een licht getinte huidskleur. Het slachtoffer droeg een opvallende jas, beige van kleur met zwarte bolletjes.

Mensen die informatie hebben, die de politie kan helpen bij het aanhouden van de verdachten van deze laffe daad, kunnen contact opnemen met de politie in Zandvoort, via 0900-8844.