Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (20/9)

OOSTERHOUT NB, 20 september 2007

Man rijdt auto terwijl rijbewijs ongeldig verklaard is

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft gisteren op de Keizersdijk een 28-jarige man uit Spijkennisse aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. Hij viel de dienders op omdat hij op de rotonde geen voorrang aan hen verleende. De verdachte vertelde dat hij niet wist dat hij zijn rijbewijs had moeten inleveren. De agenten hebben zijn rijbewijs alsnog ingenomen. Ook werd een nog openstaand vonnis aan hem betekend.

Man aangehouden voor hennepkweek

WAALWIJK: De politie heeft gisteren na een tip in een tuin van een woning aan de Johannes van Breestraat vijf grote in bloei staande hennepplanten en een stek aangetroffen met een totaal gewicht van bijna 50 gram. De planten zijn geruimd door een gespecialiseerd bedrijf De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner. Hij werd aan het bureau aangehouden en gehoord. Hij kreeg een
transactievoorstel aangeboden van 130 euro. Hij was het echter niet met de boete eens en heeft daarom een dagvaarding gekregen.

Man aangehouden voor huisvredebreuk bij zijn moeder

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft gistermiddag een 18-jarige man uit Loon op Zand aangehouden ter zake huisvredebreuk. De man was de woning van zijn moeder binnengedrongen en wilde ook na meerdere vorderingen niet vertrekken.

De 44-jarige aangeefster verklaarde dat zij aangifte deed tegen haar zoon, die sinds enkele weken niet meer bij haar staat ingeschreven. Met hem was samen met de jeugdreclassering afgesproken dat hij drie weken lang niet meer thuis zou komen. Zij vertelde dat haar zoon de woning met gebruik making van een ladder door het open slaapkamerraam aan de achterzijde was binnen gedrongen. Hij wilde ook naherhaalde vordering de woning niet verlaten. Hij gooide keihard de keukendeur dicht waardoor de deurstijl losliet. Ook trapte hij een deuk in een ijzeren kist die in de woonkamer stond. Pas toen de politie in aantocht was, ging hij er vandoor. Hij werd door de politie in de brandgang achter de woning aangetroffen en aangehouden.

Man voldoet niet aan vordering

DONGEN: De politie heeft gisteravond op de Monseigneur Schaepmanlaan een 48-jarige Dongenaar aangehouden. Een agent hield de man staande om hem een bekeuring te geven omdat hij niet handsfree in zijn auto met zijn GSM-telefoon gebeld had. De verdachte was het niet eens met het proces-verbaal. Uiteindelijk gaf hij zijn rijbewijs af. Hij wilde echter geen aanvulling geven op zijn personalia waarna hij werd aangehouden terzake het niet voldoen aan een vordering.

Man aangehouden voor bedreiging ex-vrouw

DONGEN: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.30 uur 51-jarige man uit Dongen aangehouden omdat hij zijn 43-jarige in Dongen woonachtige ex-vrouw bedreigd zou hebben. Ook wordt hem huisvredebeuk ten laste gelegd.

Het slachtoffer verklaart dat haar ex-man gisteravond omstreeks 18.00 uur over de schutting was geklommen en via de achterdeur die open stond binnen was gedrongen. Hij begon haar en hun kinderen gelijk te bedreigen. Ook gooide hij met stoelen en wierp hij de bloemen op de grond. Ze belde de politie die de man arresteerde. De verdachte werd in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij ondanks de scheiding nog steeds bij zijn ex-vrouw woont en dat er dus geen sprake kan zijn van huisvredebreuk. Ook ontkende hij de dreigementen. Hij is vandaag weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie op zoek naar gestolen auto

OOSTERHOUT: een 35-jarige Oosterhouter heeft vandaag aangifte gedaan van de diefstal van zijn auto. Hij had zijn voertuig geparkeerd bij de Robijnflat aan het Paterserf. Vanmorgen omstreeks 04.30 uur ontdekte hij dat zijn auto gestolen was. Het gaat om een zwarte Ford Escort met het kenteken JT-PV-59. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde eigenaar.

Auteur: Willem van Hooijdonk