Ingezonden persbericht


Persbericht
Capital ID opent tweede vestiging

Werkmaatschappij ID interactive opereert vanaf nu vanuit eigen pand

Zwolle, 20 september 2007 -- Capital ID heeft een tweede kantoor in Zwolle geopend. Werkmaatschappij ID interactive, het full service-bureau voor interactieve digitale media, gaat vanuit dit pand opereren. De uitbreiding komt voort uit de aanzienlijke groei die Capital ID heeft gerealiseerd, hetgeen ook blijkt uit de nominatie voor de Deloitte Technology Fast 50 als één van de snelstgroeiende ICT bedrijven in Nederland.

Vanwege de onstuimige ontwikkeling in de afgelopen jaren was Capital ID het bestaande pand ruimschoots ontgroeid. ID manager en ID interactive opereren als twee zelfstandige werkmaatschappijen onder de holding Capital ID BV. Besloten werd om voor ID interactive een eigen pand te zoeken. Trix Jacobs, Account Director van ID interactive: "Evenals het bestaande Capital ID-pand moest ook dit een karakteristiek, monumentaal gebouw zijn, centraal gelegen in Zwolle. Bovendien moest er voldoende ruimte zijn voor groei. Het bedrijf groeit in alle opzichten hard: veel nieuwe klanten en een gezonde instroom van nieuwe medewerkers. Het aantal medewerkers zal naar verwachting verdubbelen in 2008."

Het nieuwe kantoor voldoet aan alle eisen en ligt bovendien dicht bij het bestaande Capital ID-pand. "Weliswaar opereren wij als ID interactive steeds meer zelfstandig, maar we blijven wel over en weer klanten delen met ID manager, het softwareplatform van Capital ID voor het automatiseren van marketingcommunicatie. Gezamenlijk kunnen we een totaalpakket bieden waar veel bedrijven naar op zoek zijn," vertelt Jacobs. Behalve middelgrote bedrijven bevat het klantenbestand van ID interactive ook een groot aantal A-merken, waaronder Getronics PinkRoccade, Otto, BCC, Ohra, AKN en Desso.

Dennis Steen, oprichter en directeur marketing & sales van Capital ID: "De opening van onze tweede vestiging is in lijn met onze groeiambities. De aanstelling van Engelsman Luke McKeever als onze nieuwe voorzitter van de directie illustreert dit ook. In het eerste kwartaal van 2008 zullen we dan ook onze eerste buitenlandse vestiging openen in Engeland, maar inmiddels kunnen we onszelf al een internationale organisatie noemen aangezien onze software wereldwijd wordt ingezet. Dat Capital ID erg succesvol is blijkt wel uit het feit dat we genomineerd zijn voor de Deloitte Technology Fast 50. Een notering op deze lijst betekent dat we toonaangevend zijn op het gebied van innovatie, teamwork, doorzettingsvermogen, moed en visie. En natuurlijk dat we een hoge percentuele omzetgroei hebben gerealiseerd over de afgelopen vijf jaar. We wachten de Award Ceremony met spanning af."

ID interactive - Burgemeester Van Roijensingel 21 - 8011 CT Zwolle Tel: 038-4229999 - e-mail: info@idinteractive.nl - internet: www.idinteractive.nl

Over ID interactive
ID interactive is een full service-bureau voor interactieve digitale media, gespecialiseerd in strategie en creatie. Het bureau ondersteunt en realiseert actiematige en strategische projecten en levert daarmee een substantiële bijdrage aan de online marktstrategie van A-merken (in wording). Het dienstenpalet van ID interactive bestaat uit advies en design van corporate websites, webshops, extranetten, portals, e-mail nieuwsbrieven, games en banners en ID manager, het softwareplatform voor marketing resource management. ID interactive is onderdeel van Capital ID. Voor meer informatie zie: www.idinteractive.nl. Over Capital ID
Capital ID richt zich op het automatiseren van marketingcommunicatie. Met de eigen ontwikkelde software genaamd 'ID manager' is Capital ID marktleider in Nederland op het gebied van Marketing Operations Management (MOM) en Digital Asset Management (DAM). Daarnaast biedt het bedrijf diensten op het gebied van e-commerce en online marketing. Tot het klantenbestand van Capital ID behoren onder andere Randstad Holding, Starbucks, ABN Amro, Rabobank, USG People, Vedior, SNS Bank en BCC. Capital ID wordt geleid door Luke McKeever (CEO), Dennis Steen (CMO) en Andréy Prins (CTO). Het bedrijf is gevestigd in Zwolle en heeft twee werkmaatschappijen: ID manager en ID interactive. In een rapport noemde internationaal onderzoeksbureau Gartner Capital ID als een van de bedrijven die in 2007 gevolgd zal worden en die grote kans loopt om in het Gartner Magic Quadrant te worden opgenomen. Voor meer informatie zie www.capitalid.nl.


---

Voor redactionele informatie of fotografie:
Influx PR - Frieda Zieleman - tel: 055 3663034 - e-mail: frieda@influx-pr.com Of Capital ID - Dennis Steen - tel: 06 51420626 - e-mail: d.steen@capitalid.nl