Gemeente Heerlen

Pé Diederen wethouder en Jo Braeken raadslid PvdA

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 18 september is de heer Pé Diederen unaniem gekozen tot wethouder. Hij treedt namens de PvdA toe, tot het college van B&W. Het kiezen van een nieuwe wethouder was nodig na het terugtreden van wethouder Karel Scholtissen op 30 augustus van dit jaar. De heer Pé Diederen was de enige kandidaat die is voorgedragen voor de wethouderspost.

Pé Diederen vervulde sinds 1985 verschillende functies bij de PvdA in Heerlen. Zo was hij afdelingsvoorzitter, zes jaar raadslid, waarvan drie jaar fractievoorzitter, en lid van verschillende commissies. Al sinds 1980 werkt Pé Diederen bij de gemeente Landgraaf. In de loop van de jaren vervulde hij verschillende functies. De laatste zes jaar was hij hoofd van de Staf Diensten. Pé Diederen woont in Heerlen, is gehuwd en heeft twee kinderen.

In dezelfde vergadering is de heer Jo Braeken toegetreden tot de gemeenteraad. Hij vult daarmee de vacature in, die was ontstaan na het ontslag van de heer Nico Pelt. Jo Braeken vervulde tot voor kort de functie van fractieassistent. Als nieuwe fractieassistent is Miriam Goes-Daniëls benoemd.

HEERLEN, 20 september 2007
Bureau Griffie
(045) 560 43 67
06 - 535 045 88
m.leurs@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --