Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, 20 september 2007

Bijeenkomsten 'Kinderthema's thuis' Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland

Ouders praten met elkaar over hun kinderen. Over de belevenissen van alledag, maar ook over opvoedvraagstukken. Hoe pak jij dit probleem of gedrag aan? Andere ouders geven soms een andere kijk hierop of dragen ideeën aan.

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland organiseert voor ouders uit de gemeente Rheden die graag onder leiding van een deskundige over kinderthema's willen praten verschillende bijeenkomsten. De bijeenkomst vindt plaats bij een van de ouders thuis. Een wijkverpleegkundige komt langs en inventariseert met de aanwezige ouders welke vraagstukken er zijn. Na een korte introductie, beantwoordt ze de vragen van de ouders en brengt ze het gesprek tussen de ouders onderling op gang. De bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur en aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De kinderthema's die onze wijkverpleegkundige kan behandelen zijn:
. Leren luisteren

voor peuters die niet willen luisteren en steeds de grenzen opzoeken
. Peutergevoelens
Hoe kunt u het best omgaan met de gevoelens van uw peuter
. Nog een hapje

hoe kunt u de maaltijden zo prettig mogelijk laten verlopen

Informatie en aanmelding
Wilt u zich aanmelden als gastvrouw/gastheer? Kies dan een thema en nodig 4 tot 6 buren, familieleden, vrienden of kennissen uit die zelf een kind hebben tussen 1 oe en 4 jaar. Voor het aanvragen van een folder en/of aanmelding of informatie over de thema's kunt u bellen met het secretariaat Gezondheidsvoorlichting en Preventie, telefoon (026) 376 15 16, op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Na afloop ontvangt de gastvrouw/gastheer een leuke attentie.

|

Ingezonden persbericht