Bond tegen het Vloeken

Gemeente Katwijk voert campagne tegen vloeken

Verbaal geweld is de gemeente Katwijk een doorn in het oog. De gemeente lanceert een brede publiekscampagne tegen vloeken en andere grove taal. Met als doel wederzijds respect tussen burgers te bevorderen. De Bond tegen het vloeken ondersteunt de gemeente met materialen.

Dat gemeenten campagne voeren tegen het vloeken, is een relatief nieuw fenomeen. Een initiatief dat de Bond tegen het vloeken uiteraard toejuicht en graag ondersteunt.

Scholen en sportverenigingen
Katwijk stelt materiaal van de Bond tegen het vloeken ter beschikking aan scholen en sportvereningen in de gemeente. Acht sportverenigingen en drie scholen reageerden positief. Zij hebben veel lesbrieven, folders, posters, stickers en onderzetters besteld.

Posters
Katwijk laat ook abriposters voor respectvolle taal plaatsen in de gemeente en plaatst een campagneadvertentie op haar gemeentepagina. De Katwijkse campagne vindt plaats in de laatste twee weken van september en de eerste twee van oktober.


---

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


- Gemeente Katwijk: Wilma Bosscha, communicatieadviseur, tel. (071) 406 51 87, e-mail: wilmabos@katwijk.nl.
Bond tegen het vloeken: Peter Smit (voorlichter) of Rijk van de Poll (directeur), tel: 0318 512002, e-mail: info@bondtegenvloeken.nl

Contactgegevens
Bond tegen het vloeken
Postbus 362
3900 AJ Veenendaal

Telefoon: 0318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl