AutoRai

Honda Accord Tourer Concept: sportieve schoonheid

(9/20/2007)
Met de Accord Tourer Concept geeft Honda meer dan een vage hint over het toekomstig design van de nieuwe Accord Tourer-generatie die medio 2008 op de markt komt. Het spraakmakende studiemodel toont brede en vlakke contouren. Daardoor krijgt de auto een sportieve en pakkende vormgeving.

Elegant, sierlijk en veelzijdig zijn kenmerken voor de Accord Tourer Concept. Dankzij de brede carrosserie heeft de auto een genereuze binnenruimte en een grote spoorbreedte. Honda heeft in de Accord Tourer innovatieve chassistechnologie toegepast. De nieuwe technieken zorgen voor een dynamischer rijgedrag, een verbeterde rechtuitstabiliteit en een actieve rijsensatie, zonder aan rijcomfort in te boeten.

De Accord Tourer Concept illustreert dat Honda op zowel op het gebied van design, binnenruimte als rijdynamiek een nieuwe standaard in het segment wil zetten. Daarmee is de nieuwkomer een waardig opvolger van de huidige Accord Tourer en volgt hij dezelfde koers als de spraakmakende en zeer succesvolle Civic.

Ook voor de nieuwe Accord Tourer heeft Honda het milieu hoog in het vaandel staan. Het is een van de eerste autoâs waarvan de motoren al aan de toekomstige Euro5-norm voldoen. De twee leverbare benzinemotoren voor de Accord Tourer, die een cilinderinhoud van 2,0 of 2,4 liter hebben, lijken evenals de 2,2-liter dieselmotor sterk op de huidige motoren in de Accord-serie. De nieuwe motoren zijn echter sterker, zuiniger en beduidend schoner.

De Accord Tourer Concept debuteerde tijdens de IAA in september. Begin 2008 zal de nieuwe Accord als Tourer en als Sedan op de autosalon van Genève zijn première beleven.