Verzamelpersbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 20-09-2007

Vermiste Monique Croonen terecht

s-Hertogenbosch De sinds 02 september 2007 vermiste Monique Croonen uit s-Hertogenbosch is weer terecht. Haar huidige verblijfplaats is woensdag bij de politie bekend geworden. Haar familie is op de hoogte gebracht. Monique had zich onder een andere naam gemeld bij een instelling voor psychische hulpverlening in het midden van het land, waar zij voorlopig nog verblijft.

Vijf autos gestolen bij inbraak

s-Hertogenbosch Bij een inbraak bij een autobedrijf aan de Balkweg, zijn in de nacht van woensdag op donderdag vijf personenautos gestolen. Het betreffen autos in een duurdere prijsklasse en de gezamenlijke waarde is enkele tonnen. De ontvreemde autos stonden voor een deel in de showroom en voor een deel op het buitenterrein. De daders gebruikten grof geweld om in het pand te komen. Het alarm is vermoedelijk onklaar gemaakt. De daders wisten in het bedrijfspand de autosleutels te bemachtigen. De politie startte een uitgebreid onderzoek op. Een aantal voertuigen waren voorzien van een tracking divice systeem. Eén van de autos is inmiddels aangetroffen in een loods in Zaandam. Mogelijk zijn er nog meer van de gestolen autos in de loods aanwezig. De politie Zaandam is momenteel bezig met het doen van een uitgebreid sporenonderzoek.

Meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

Boxtel De politie heeft woensdagmiddag een 15 en een 16-jarige inwoonster van Boxtel aangehouden in verband met winkeldiefstal. Zij werden in een winkel in de Stationsstraat betrapt op het stelen van een paar schoenen. Toen bleek dat ze ook al een paar schoenen hadden gestolen bij een andere winkel in het centrum van Boxtel. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt. De schoenen zijn terug gegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Openstaande vonnissen in de Ruwaard

Oss De politie heeft vier mensen aangehouden voor openstaande straffen in de wijk de Ruwaard in Oss. Een 56-jarige vrouw uit Oss is woensdagmiddag in haar woning aangehouden, omdat zij nog een straf van 24 dagen moest uitzitten. De vrouw is ingesloten. Tevens werd een 37-jarige Ossenaar aangehouden omdat hij nog een boete van 105,00 euro moest betalen. De boete werd namens hem voldaan op het politiebureau, waarna hij in vrijheid werd gesteld. Een 43-jarige man uit dezelfde wijk is aangehouden in verband met voor 100,00 euro openstaande boetes. Ook deze werden betaald. Nog een 43-jarige man werd donderdagmiddag aangehouden in zijn woning omdat hij nog 18 dagen mocht uitzitten. Hij is ingesloten.

Aanhouding na kopstoot in verband met arbeidsconflict

Oss Een 24-jarige man uit Oss is woensdagmiddag in zijn woning aangehouden in verband met mishandeling van zijn 47-jarige ploegbaas. De verdachte had het slachtoffer in een bedrijf aan de Kantsingel een kopstoot gegeven naar aanleiding van een arbeidsconflict. De man heeft inmiddels zijn ontslag gekregen.

Woninginbreker na jaar alsnog aangehouden

Haps Na ruim een jaar is het de politie gelukt alsnog de vermoedelijke dader van een woninginbraak op te pakken. Een 29-jarige inwoner van Echt is donderdag in zijn woonplaats aangehouden. Begin juni 2006 werd ingebroken in een woning aan de Kalkhofseweg, waarna onder andere een personenauto werd meegenomen. Uit het (sporen-)onderzoek rees het vermoeden naar de betrokkenheid van de aangehouden man. Dat resulteerde uiteindelijk in de aanhouding. De man is ten behoeve van het verdere onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt ook verdacht van woninginbraak in Emmen. De in Haps gestolen auto is nog steeds spoorloos.

Man aangehouden voor mishandeling

Boxmeer Een 46-jarige hondenbezitter uit Boxmeer is woensdagavond aangehouden nadat hij een 60-jarige plaatsgenoot had mishandeld. De beide mannen waren op de Rembrandt van Rijnstraat hun respectievelijke honden aan het uitlaten. De loslopende hond van de jongste man liep naar de aangelijnde hond van de ander. Deze hield de loslopende hond met zijn voet op afstand, wat kennelijk door de verdachte als schoppen werd gezien. Daarop deelde de verdachte een rake klap uit in het gezicht van het slachtoffer. De man is over zijn daad verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.