ABVAKABO FNV

Overleg centrale cao primair onderwijs gestart

ABVAKABO FNV is met de andere bonden het overleg gestart met de minister van onderwijs over de centrale cao primair onderwijs. In deze cao staan afspraken over de primaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de loonontwikkeling. Bonden eisen naast een salarisverhoging ook professionalisering van onderwijspersoneel, werkdrukvermindering en levensfasebewust personeelsbeleid. Zaken die (ten dele) terugkomen in de aanbevelingen uit het rapport van de commissie Rinnooy Kan van 12 september 2007. Over deze onderwerpen kunnen bonden pas afspraken maken als de beleidsreactie van de minister op dit advies duidelijk is en er middelen beschikbaar zijn.

Cao-partijen hebben daarom besloten het overleg over de centrale cao-po in tweeën te knippen. Op korte termijn (binnen een paar weken) maken partijen afspraken over de loonontwikkeling. Het gaat om een structurele salarisverbetering en verhoging van de eindjaarsuitkering voor iedereen die in het onderwijs werkt.

Op een iets langere termijn (binnen een paar maanden) worden de aanbevelingen uit het rapport Rinnooy Kan nader uitgewerkt. Daarbij komen ook de overige eisen van bonden voor verbetering van de positie van docenten en ondersteunend personeel aan de orde. 20-09-2007, Primair onderwijs | Meer over: onderwijs, po, primair