Cambuur


Persbericht

Project Support je Club, Support Cambuur

SC Cambuur heeft zich ten doel gesteld de komende jaren verantwoord maatschappelijk te ondernemen. Cambuur voelt zich verplicht een aantal maatschappelijke projecten in de regio gericht op verschillende doelgroepen, aan te gaan. Het project "Support je Club, Support Cambuur" dat in samenwerking met de Leeuwarder C-1000 winkels en de Leeuwarder Courant wordt georganiseerd, is zo'n project.

De groepen 5 en 6 van alle basisscholen in Friesland worden uitgenodigd om kosteloos een wedstrijd van SC Cambuur bij te wonen. Gedurende de wedstrijd zullen 4 à 5 scholen vanuit een speciaal gecreëerd vak ons eerste elftal aanmoedigen. Alle basisscholen in Friesland kunnen deelnemen aan dit project. Inmiddels hebben verschillende scholen uit diverse regio's zich enthousiast getoond en zich aangemeld voor dit sportieve project.

Voor de deelnemende scholen is een speciaal lespakket ontwikkeld dat lesmateriaal bevat op het gebied van geschiedenis, creativiteit, sportbeleving, en handenarbeid.

De groepen 5 en 6 zullen door een vakjury beoordeeld worden op de volgende drie terreinen:


1 aanmoedigen wedstrijd (spandoek / aankleding vak)


2 weekopdrachten


3 maatschappelijke projecten (die de groep of school ondersteunt/onderneemt)

In de week volgend op de thuiswedstrijd zal de uitslag van de jury worden vermeld in de Leeuwarder Courant. Aan het einde van het seizoen worden de scholen uitgenodigd voor de prijsuitreiking in het Cambuurstadion. De winnende school ontvangt een mooie bokaal en een clinic georganiseerd door SC Cambuur. De winnende groepen ontvangen per kind twee seizoenkaarten voor het seizoen 2008/2009 en bovendien een Meet and Greet in het Cambuurstadion met de leden van de 1e selectie.




Cambuur