Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuwe luifels voor winkels aan Oranjeboomstraat

De winkels aan de Oranjeboomstraat zijn allemaal voorzien van nieuwe luifels. Ook kregen de winkeliers nieuwe inpandige rolluiken en werden de portieken opgeknapt. Verder zijn de entrees geverfd en is er nieuwe vloerbedekking gelegd.

Onderdeel wijkvisie
Het vervangen van de luifels is onderdeel van de gehele aanpak van de Oranjeboomstraat en is daarmee de eerste concrete, zichtbare maatregel van de wijkvisie Feijenoord die afgelopen jaar van start ging.

Blij met resultaat
Woningcorporatie de Nieuwe Unie is verantwoordelijk voor het opknappen van de winkelstrip. Zowel de ondernemers, de deelgemeente Feijenoord als de Nieuwe Unie zijn blij met het resultaat omdat de winkels er nu weer modern en fris uitzien.

Feestje in de buurt
Op woensdag 12 september opende de Nieuwe Unie samen met winkeliers en de deelgemeente Feijenoord de vernieuwde luifels met een feestje voor de buurt. De officiële opening werd verricht door René Kronenberg, portefeuillehouder Economie en Werkgelegenheid van de deelgemeente Feijenoord en Dennis Lausberg, regiomanager Zuid van de Nieuwe Unie.

Jong en ondernemend
Rotterdam-Zuid heeft een jonge, ondernemende bevolking, veel groen en veel ruimte. Daarmee heeft het volop kansen en mogelijkheden om uit te groeien tot een plek waar iedereen met plezier woont, werkt en naar school gaat.

Wijkvisie Feijenoord
De gemeente, deelgemeenten en woningcorporaties investeren samen om die kansen werkelijkheid te laten worden. Met de wijkvisie Feijenoord willen de Nieuwe Unie en de deelgemeente Feijenoord samen met de bewoners werken aan een prettige leefbare wijk met een gevarieerd woningaanbod en voorzieningen. De aanpak van de Oranjeboomstraat is de start van de uitvoering van de wijkvisie Feijenoord.