Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Fitweek niet meer weg te denken in Afrikaanderwijk

Het begon als een initiatief op de basisscholen, om kinderen bewust te maken van het belang van goede voeding en beweging. Nu uitgegroeid tot een publiekstrekker met leerzame kanten. De fitweek is een begrip geworden in de Afrikaanderwijk.

Breed in de wijk
Monique Rikkaart, sportdocente verbonden aan de Globetrotter, is druk in de weer met het betrekken van verschillende sportverenigingen. De Bewonersorganisatie Afrikaanderswijk (BOA) wil de fitweek breed in de wijk neerzetten. Vorig jaar sloot een aantal partijen zich al bij dit initiatief aan. Naast de basisscholen, BOA en Stichting Bewonersondersteuning deelgemeente Feijenoord (BdF) deden toen ook mee Laurens Maasveld, SOLO, Kaleos, the African Queens, FES en de deelgemeente Feijenoord.

Clinics
Ook in 2007 worden verschillende initiatieven rondom goede voeding en bewegen opgepakt en met elkaar gecombineerd. In de fitweek gaat de gezondheidsmarkt van het Gezondheidscentrum op herhaling. De voetbalschool komt met clinics, verzorgd door sportclub Feijenoord en er is een voorproefje van het Verkeersplein.

Informatie
De fitweek vindt plaats van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november. Hebt u een leuk initiatief, wilt u als vereniging uw sport onder de aandacht brengen, wilt u een wandeling door de wijk (samen) organiseren, of wilt u gewoon meer informatie, neem dan contact op met de BOA, via telefoonnummer (010) 297 38 38 en vraag naar Anna-Maria Carbonaro.