Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Schoonmaakactie Feijenoord afgerond

De actieweek in de wijk Feijenoord, gestart voor de zomervakantie, is afgerond. In een evaluatie met de portefeuillehouder Schoon, Robbert Baruch, passeerde het een en ander de revue en zijn er verbeterpunten aangedragen.

Bewonersenquête
Zo enquêteerden bewoners in de actieweek hun medebewoners, daarbij ondersteund door het opbouwwerk en De Nieuwe Unie. Dit gebeurde bij en rond het BOF-blok. De ondervraagde bewoners gaven als grootste ergernis op, het gooien van etensresten in de buitenruimte, waarop duiven en ratten afkomen. Verder was er ergernis over een aantal verwaarloosde tuinen. Samen met Roteb Ongedierte Bestrijding en De Nieuwe Unie worden hier naar oplossingen gezocht, gaf Baruch aan.

Roteb
Bewoners konden tijdens de actieweek ook een kijkje nemen in de keuken van de diverse diensten die zich inzetten in het kader van schoon en heel. Het begrip om vooral de buitenruimte niet te vervuilen, werd hierdoor alleen maar groter. En ook dat daarvoor bestemde prullenbakken en grofvuilcontainers vaker gebruikt moeten worden. Bewoners konden hun grofvuil aanbieden op een daartoe bestemd dagdeel. Dit leverde 7 kubieke meter vuil op.

Hondenpoep
Er is ook een aantal hondenbezitters aangesproken op het niet opruimen van hondenpoep in de openbare ruimte. Let wel: hondenbezitters hebben in een hondenuitlaatzone geen opruimplicht, daarbuiten wel. Door het niet te doen riskeert de hondenbezitter een fikse boete.

Verkeersonveilig
Stadstoezicht had vastgesteld dat op de hoek Steven Hoogendijkstraat-Oranjeboomstraat de bossage te hoog reikte, waardoor er sprake was van een verkeersonveilige situatie. Dit signaal pakte Gemeentewerken op: het groen werd gekortwiekt. Daarnaast werden door deze dienst losse stoeptegels weer 'vastgezet'. De Werf gaat in de komende periode onderzoeken of bij de Rosespoorstraat mogelijke verzakkingen voorkomen.

Succesvol
"Het blijkt weer hoe succesvol het is als bewoners en diensten samenwerken," aldus een trotse Baruch in zijn slotwoord. Hiermee gaf hij ook het startsein om de volgende actieweek voor te bereiden op de Kop van Zuid.