Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 20 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 20-09-2007 o Met: inbreker weggegild, deurwaarder bedreigd en bellers bekeurd.

Geen rijbewijs

Zaandam, woensdag 19 september 2007, 14:42 uur.

De politie heeft een 27-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden tijdens een verkeerscontrole. De automobiliste reed zonder gordel en kreeg hiervoor een bekeuring. Zij vertelde dat zij haar rijbewijs niet bij zich had. Na controle in het rijbewijzenregister bleek dat de vrouw niet in het bezit was van een rijbewijs. Zij toonde vervolgens een paspoort waarvan de pasfoto spontaan losliet. Hierop werd zij in verband met bezit van een mogelijk vals paspoort aangehouden.

Bestuurder gewond

Monnickendam, woensdag 19 september 2007, 18:41 uur.

De politie maakt proces-verbaal op van een aanrijding waarbij een 19-jarige automobilist uit Monnickendam gewond raakte. De beginnend bestuurder kwam uit de richting Bernhardlaan en wilde via de invoegstrook de Provincialeweg N247 oprijden in de richting van Volendam. In dezelfde richting reed een vrachtauto, bestuurd door een 40-jarige Volendammer, over de Provincialeweg. Bij het invoegen raakte de personenauto met de achterzijde de voorzijde van de vrachtauto. De Monnickendammer verloor de macht over het stuur en kwam via de vangrail aan de linker kant van de weg weer aan de rechterkant tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De man werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De personenauto raakte rondom beschadigd en werd weggetakeld door een bergingsbedrijf.

Zonder rijbewijs

Den Ilp, donderdag 20 september 2007, 05:33 uur.

De politie heeft een 18-jarige Zaandammer bekeurd omdat hij in een personenauto reed terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De auto was 'geleend' van opa en oma zonder dat zij dat wisten.

Inbreker weggegild

Landsmeer, 20 september 2007, 08:37 uur.

Een bewoonster van een vrijstaande woning aan de Van Beekstraat heeft door gegil vermoedelijk een inbreker verjaagd. De vrouw was rond vier uur gewekt door geluiden. Zij deed licht aan en gilde. Toen zij niets meer hoorde dacht zij dat de geluiden door het weer waren veroorzaakt en ging weer slapen. In de ochtend bleek dat de achterdeur openstond en dat er gaten geboord waren bij een raam aan de zijkant van de woning waardoor men vermoedelijk binnen is gekomen. Er wordt vooralsnog niets vermist. Forensische Opsporing doet onderzoek naar de sporen van de inbraak.

Deurwaarder bedreigd

Wormerveer, woensdag 19 september 2007, 11:50 uur.

Een 45-jarige bewoner van de Zaanweg is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van bedreiging van een deurwaarder. De man zou achter de deurwaarder zijn aangegaan en hem hebben bedreigd met een mes. Bij de aanhouding werd vanwege de agressieve houding van de man en bedreigingen naar de agenten peperspray gebruikt waarna de man via de pannenkoekenboot de Zaan in sprong. Na enige tijd kwam hij zelf uit het water en kon hij in de handboeien worden afgevoerd. Aan het bureau werd de verdachte ingesloten en in verzekering gesteld.

Man schopt deuk in auto

Purmerend, woensdag 19 september 2007, 12:53 uur.

De politie heeft een 24-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van vernieling aan een auto. Een automobilist uit Wormerveer reed op de Wolthuissingel achteruit vanaf een parkeerplaats toen de man uit Purmerend vermoedelijk een deuk in zijn auto trapte. Er ontstond een handgemeen en de vermoedelijke dader liep weg, gevolgd door de autobezitter. Op het moment dat de Purmerender een sprint trok richting station kwam een politieauto de straat inrijden en konden de agenten de man aanhouden.

43 bellers bekeurd

Zaanstad, 18/19 september

Tijdens diverse (onopvallende) verkeersurveillances/-controles heeft de politie dinsdag en woensdag 43 bellers bekeurd. Veertien bellers werden woensdagmiddag tijdens een gerichte controle op de Dr. J.M. Den Uylweg staande gehouden. Tijdens deze controle werden ook 34 bestuurders, onder wie een tiental vrachtwagenchauffeurs, bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Daarnaast werden vijf boetes uitgedeeld voor het rijden met een ongeldig rijbewijs (drie jaar verlopen), rijden over de redresseerstrook of verdrijvingsvlak, losliggende lading en het rijden met aanhangwagen zonder rijbewijs BE. Ten slotte werden dinsdagmiddag op de Peperstraat in Zaandam tien bestuurders betrapt toen zij door rood reden.

Geen gordel

Purmerend, 14.00 uur tot 16.15 uur.

Op de Gorslaan, op de kruising met de Purmerweg, en de Laan der Continenten heeft de politie dinsdagmiddag 37 bestuurders bekeurd. Ruim tweederde van alle boetes betrof het niet dragen van de gordel. De overige boetes betroffen onder andere het rijden op een opgevoerde bromfiets, geen helm dragen, door rood rijden en rijden met de telefoon in de hand.

Onder invloed

Purmerend, 23:45-01:15 uur

Op de Laan der Continenten werd in de nacht van woensdag op donderdag een 20-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had een alcoholgehalte van 0,56 terwijl voor hem, als beginnend bestuurder, een alcohollimiet geldt van 0,2. Tijdens de controle werden in totaal 137 bestuurders gecontroleerd.

Drankrijders

Purmerend, 15/16 september

Op de Koemarkt werd in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige vrouw uit Avenhorn aangehouden omdat zij met een slok op achter het stuur van haar auto zat. De vrouw had een alcoholgehalte van 0,6 terwijl voor haar, als beginnend bestuurder, een alcohollimiet van 0,2 geldt. Op de Henri Dunantstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. Ook hij had teveel gedronken, ruim twee keer zoveel als wettelijk is toegestaan.

Naast een rijverbod van meerdere uren kregen de beide drankrijders een proces-verbaal opgelegd.

Gestolen auto's

Zaandam, donderdag 20 september 2007, 10:16 uur.

De politie heeft na een tip in een loods aan de Gerrit Bolkade vijf, vermoedelijk van diefstal afkomstige, auto's aangetroffen. Twee mannen die opvallend veel aandacht voor het pand hadden reden snel weg in een BMW personenauto op het moment dat zij gecontroleerd zouden worden door de politie. De mannen reden zich klem in de omgeving van de Pieter Ghijsenlaan en verlieten de auto in de richting van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg. De bouwmarkt werd in overleg met de bedrijfsleiding ontruimd en politiemensen en -honden hebben naar de gevluchte mannen gezocht maar ze niet gevonden. Na ongeveer een half uur kon het publiek verder winkelen. De voertuigen in de loods en de BMW werden in beslag genomen.

Laatst gewijzigd 20-09-2007 16:11 | © Politie Zaanstreek-Waterland |