Natuurprijs voor broedplaatsen inktvissen in de Oosterschelde

20/09/2007 16:18



AD



Langbroek/Rotterdam - De Paul Fentener van Vlissingen/AD - Natuurprijs 2007 voor vrijwillig werk in de natuur gaat naar het Sepiaproject in de Oosterschelde. De initiatiefnemers van het winnende project Felice en Joop Stalenburg ontvingen uit handen van juryvoorzitter Ed Nijpels een cheque ter waarde van 25.000 euro, de speciale legpenning en een reis naar één van de African Parks. Dankzij het Sepiaproject kunnen inktvissen zich veilig voortplanten met behulp van hutjes van takken in de bodem van de Oosterschelde. De jury, bestaande uit Drs. Ed Nijpels (voorzitter, Commissaris der Koningin Friesland), Alicia Fentener van Vlissingen, Tannetta Fentener van Vlissingen, Jan Bonjer (hoofdredacteur van het AD) en Jelle Harder (de winnaar van vorig jaar), was verrast door het project en noemt het "bewonderenswaardig dat twee mensen al hun vrije tijd besteden aan de bescherming van inktvissen."

Twee prijzen van elk 12.500 euro gaan naar de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland in Hoorn en naar het Educatief Centrum bij vogelopvang in Woudenberg. Behalve de drie prijzen van de jury was er ook een lezersprijs. Twintigduizend mensen brachten hun stem uit en ook zij kozen voor het Sepiaproject.

Van de tientallen projecten die binnenkwamen, nomineerde de jury er tien voor de prijs. Deze projecten werden door de jury in de afgelopen maanden bezocht. Ook beschreef het AD deze projecten in een tiendelige serie.

De geldbedragen moeten worden besteed aan het eigen natuurproject of een ander natuurproject in Nederland naar keuze.

Paul Fentener Van Vlissingen startte de natuurprijs op 18 maart 2006 in de wens en hoop dat door het belonen van mensen die zich inzetten voor natuurbescherming in Nederland, andere mensen geprikkeld worden ook hun steentje bij te dragen bij de instandhouding van de natuur in Nederland.





http://www.ad.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/