Gemeente Echt-Susteren


Bio Heatings Europe uit Susteren starter van het jaar

Bio Heatings Europe B.V. uit Susteren is de winnaar van de ondernemingsplannenwedstrijd `De Roermondse Start' en mag zich daarmee `Starter van het jaar 2006/2007' noemen. De jury was zeer te spreken over de gedrevenheid en echte ondernemersgeest van Marc Bergrath en Wim Steenbakkers, de ondernemers achter Bio Heatings Europe.

Biomassa

Foto Foto Roermondse Start 11092007.jpg Bio Heatings levert verwarmingssystemen, brikettenpersen en houtbriketten door heel Europa. Het bijzondere aan de computergestuurde verwarmingssystemen is dat ze gestookt worden met diverse soorten biomassa en dat allerlei brandstoffen door elkaar en na elkaar gebruikt kunnen worden. Het grote voordeel van een verwarmingssysteem met biomassa is dat de kosten van het stoken met biomassa lager liggen dan de kosten van het stoken met fossiele brandstoffen zoals aardgas of olie. De winnaars ontvingen uit handen van juryvoorzitter burgemeester Van Beers van Roermond een cheque van 4.000,-.

Mens en milieu

De jury sprak ook lovende woorden over de twee andere finalisten in wiens ondernemingen mens en milieu centraal staan. Liesbeth Schroen van De Vlindertuin uit Heythuysen gaf een goed beeld van het uitgebreide scala aan activiteiten dat georganiseerd wordt in haar gezondheids- en cursuscentrum. Het ondernemersechtpaar Jos en Wies Beijers presenteerde hun plannen voor het eerste particuliere zorginitiatief voor mensen met geheugenproblemen in Limburg. Herbergier Grathem opent medio 2008 in Grathem haar deuren.

De Roermondse Start

De Roermondse Start is een ondernemingsplannenwedstrijd voor ondernemers die een bedrijf zijn gestart of gaan (door)starten binnen de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert.

Tijdens de Bedrijven Kontakt Dagen in het MECC in Maastricht op 9 en 10 oktober zet de gemeente Echt-Susteren Bio Heatings Europe in het zonnetje. Dat geldt ook voor Smart at Work, de winnaar van de MKB-Limburg Innovatieprijs.

Fotografie: Ed Hul