Gemeente Heusden


Op voeten en fietsen naar school 20 september 2007 Geplaatst op: 20 september 2007
Op voeten en fietsen naar school

Op donderdag 20 september 2007 vond de landelijke actie `Op voeten en fietsen naar school' plaats. In Drunen werden de kinderen van basisschool Olof Palme door wethouder Mark Buijs feestelijk binnengehaald toen ze met een menselijke trein bij de school arriveerden. 't Treintje, een lange stoet met kinderen, deed onder begeleiding van leerkrachten verschillende "stations" aan. Ouders konden hun kinderen bij één van de stations laten ophalen.

Met deze actie proberen kinderen in heel het land hun ouders ervan te overtuigen de auto voor het woon-schoolverkeer te laten staan. Door te lopen en te fietsen raken kinderen ook meer vertrouwd met alledaagse verkeerssituaties. Veel ouders brengen hun kinderen met de auto naar school. Onder meer omdat ze het op straat te onveilig vinden. Daarmee werken ze onveilige verkeerssituaties bij scholen juist in de hand. Oproepen om slechts bij uitzondering de auto te pakken, hebben nauwelijks effect.

Vaste dienstregeling?
Met de de inzet van het treintje streeft basisschool Olof Palme niet alleen één veilige schooldag na. Het is de bedoeling de discussie over het thema aan te zwengelen in de hoop dat de trein in Drunen straks loopt volgens een "vaste dienstregeling".

Ook elders in de gemeente Heusden werd door verschillende scholen aandacht gevraagd voor het veilige en gezonde alternatief voor een ritje met de auto; lopen en fietsen naar school.