Ingezonden persbericht


Utrecht, september 2007

Fascinerend en bijzonder:

Verschenen: De kracht van je intuïtie - De intelligentie van het onbewuste

Wij zien onszelf graag als intelligente wezens die beslissingen nemen op grond van het afwegen van 'voors' en 'tegens'. Maar eigenlijk is dat beeld helemaal niet juist. Sterker nog: echt belangrijke beslissingen baseren we op de kracht van ons gevoel!

Eén ingeving kan genoeg zijn om een keuze te maken. Als we terugkijken op dat moment en proberen te beredeneren op welke afwegingen die keuze is bepaald, komen we vaak niet verder dan dat het 'goed voelde'. Het kiezen van een partner, het uitzoeken van een school voor de kinderen, maar ook weten waar je heen moet lopen om een hoge bal te vangen: ons gevoel zorgt ervoor dat we de juiste beslissingen nemen.

Psycholoog professor Gerd Gigerenzer beschikt over de gave aan de hand van eenvoudige voorbeelden uit te leggen hoe ons onbewuste werkt. Hij roept ons niet alleen op beter gebruik te maken van de cognitieve, emotionele en sociale vaardigheden die we in de loop der eeuwen verworven hebben, hij toont ook aan dat de samenleving functioneert dankzij deze intuïtieve keuzes.

De kracht van je intuïtie is niet alleen buitengewoon fascinerend, maar ook bijzonder aantrekkelijk geschreven. Het boek zal het zelfinzicht verrijken van de individuele lezer, maar ook van grote groepen mensen in bedrijven en instellingen. Peter Hagoort, hoogleraar Cognitieve psychologie en directeur van het Max Planck instituut en het jubilerende F.C. Donders Centre, schreef het voorwoord in dit boek.

De auteur:
Dr. Gerd Gigerenzer (München, 1947) is directeur van het Centrum voor Aangepast Gedrag en Cognitie, dat verbonden is aan het Max Planck Instituut voor Menselijke Ontwikkeling in Berlijn. Eerder was hij hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Chicago en professor aan de juridische faculteit van de Universiteit van Virginia.

De kracht van je intuïtie. De intelligentie van het onbewuste Gerd Gigerenzer
Paperback, 288 pagina's
ISBN 978 90 215 1145 0
Prijs: E 19,95

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met: Kosmos Uitgevers, Promotie & publiciteit, Simone Regouin, tel.: 030-234 93 11, fax: 030-234 92 47
E-mail: promotie@kosmosuitgevers.nl Website: www.kosmosuitgevers.nl

---- --