Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sophos brengt nieuwe versie van PureMessage for Microsoft Exchange uit

Meer controle dankzij vereenvoudigd beheer en grotere flexibiliteit

Gorinchem, 20 september 2007 - Sophos, wereldleider in IT security en control, lanceert PureMessage for Microsoft Exchange 3.0, een oplossing die Exchange e-mailservers van organisaties beschermt tegen e-mailaanvallen, met inbegrip van spam, phishing, virussen en spyware. De nieuwe release ondersteunt Microsoft Exchange 2007 en 64 bit Windows Server 2003 en levert beduidend meer mogelijkheden om een e-mailbeleid op meerdere servers te bepalen en op te leggen.

PureMessage for Microsoft Exchange 3.0 is volledig geïntegreerd en gesynchroniseerd met Active Directory. Het stelt bedrijven in staat om moeiteloos beleidsregels voor de inhoud van e-mails en uitzonderingen voor bestaande groepen en/of individuele gebruikers te bepalen. Dit bespaart de beheerders niet alleen kostbare tijd, maar geeft hen ook de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de soorten e-mails en bijlagen te volgen en te controleren die medewerkers uit verschillende afdelingen binnen en buiten het bedrijf verzenden. De mogelijkheid om verschillende regels en configuraties toe te passen op inkomend, uitgaand en intern verkeer geeft de organisatie een betere controle over de informatiestroom. Men kan de configuratieopties bijvoorbeeld gebruiken om uitgaande berichten die delicate gegevens zouden kunnen bevatten in quarantaine te plaatsen.

In bedrijven die PureMessage for Microsoft Exchange 3.0 op meerdere servers gebruiken, kunnen de beheerders via een enkele console alle servers volgen, configureren en een beleid opleggen. Daarnaast ondersteunt PureMessage 3.0 alle belangrijke clusteringmodellen voor Microsoft Exchange, wat van cruciaal belang is om de fail-over van kritieke bedrijfstoepassingen te garanderen. Het nieuwe beveiligingsdashboard geeft bovendien een overzicht van de status van elke server, zodat de systeembeheerders op een eenvoudige manier alle servers kunnen volgen en beheren, samen met het e-mailverkeer en de status van de quarantainedatabanken. Ten slotte kan men snel rapporten en grafieken van de dashboardgegevens aanmaken om trends aan het licht te brengen en problemen te identificeren.

"E-mail is niet alleen een kanaal dat cybercriminelen kunnen gebruiken om bedrijfsnetwerken met malware te besmetten. Een verkeerd gebruik van e-mail kan ook netwerkmiddelen verspillen, de productiviteit van het personeel aantasten of gegevenslekken veroorzaken," zegt John Stringer, product manager bij Sophos. "Sophos PureMessage geeft systeembeheerders een volledige controle over hun e-mailsystemen zodat ze hun bedrijf terdege kunnen beschermen."

Over Sophos
Sophos is wereldleider in IT security en controle. Sophos biedt bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties een volledige bescherming en controle tegen bekende en onbekende malware, spyware, intrusions, ongewenste applicaties, spam, policy-misbruik en ongecontroleerde netwerktoegang (NAC of Network Access Control). De gebruiksvriendelijke, betrouwbaar ontwikkelde producten van Sophos beschermen meer dan 100 miljoen gebruikers in meer dan 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is het bedrijf in staat snel te reageren op nieuwe bedreigingen en behaalt daarmee het hoogste niveau van klantentevredenheid binnen deze sector. Sophos is een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Boston, MA, en Oxford, UK. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com.

Voor de allernieuwste security nieuwsflashes, alsook commentaar en achtergrondinformatie rond opkomende security bedreigingen, blijft u up-to-date via de security blog van Sophos: http://www.sophos.com/blog

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Elke De Ridder
Tel: +32 2 267 41 60
ederidder(at)creative-strategies.eu.com