Datum: 20 september 2007

Alphen aan den Rijn Negeren rijverbod, onder invloed achter het stuur De politie kreeg op donderdag 20 september, rond 13.20 uur, de melding dat er een man een busje zou willen besturen terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een grotere bus had het busje klemgezet zodat de man niet kon gaan rijden in afwachting van de politie. De politie kwam op de locatie van de H. Kamerlingh Onnesweg ter plaatse en trof daar inderdaad een man aan die zijn busje wilde besturen. Hij werd onderworpen aan een voorlopige blaastest op straat. Deze gaf een F aan wat betekende dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Omdat de man niet gereden had, maar wel wilde rijden, kreeg hij een rijverbod van 24 uur opgelegd waarop de agenten vertrokken.

De agenten bleven in de buurt en zagen vervolgens toch dat de man zijn busje instapte en wegreed. De agenten gingen er direct achter aan en hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau wegens het negeren van het rijverbod en het rijden onder invloed. Op het ademanalyseapparaat op het politiebureau blies hij een uitslag van 845 ug/l (limiet in het verkeer is 220 ug/l), wat betekende dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. Daarnaast maakt de politie proces-verbaal tegen de 58 jarige Alphenaar op.

Waddinxveen Auto weggenomen na inbraak De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Roosje Voshoeve. De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 september. Via de achterzijde zijn dader(s) de woning binnengedrongen en hebben de woning doorzocht op waardevolle spullen. Naast een foto- en videocamera zijn de autosleutels weggenomen. Met de autosleutels is de auto weggenomen die voor het huis stond. De zwarte BMW staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De politie vraagt getuigen te bellen naar 0900-8844.

--- einde berichten ---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --