Vereniging Milieudefensie


Milieudefensie overweegt cassatie uitspraak taxibaanbezetters

Amsterdam, 20 september 2007 - Milieudefensie overweegt in cassatie te gaan bij de Hoge Raad tegen de uitspraak van het Amsterdamse Hof van vandaag. Het Hof veroordeelde 32 actievoerders die in juni 2006 een taxibaan op Schiphol bezetten tot veertig uur taakstraf. Daarmee nam het Hof een eerdere uitspraak van de politierechter over. De actie was gericht tegen het oprekken van de milieugrenzen van Schiphol. Milieudefensie is teleurgesteld en noemt de uitspraak van de rechter een bittere pil.

De advocaten van de verdediging verweerden zich door er op te wijzen dat het vliegverkeer tijdens de actie geen enkel moment in gevaar kwam. De luchtverkeersleiding werd door Milieudefensie van tevoren zelfs op de hoogte gebracht van de actie en kon zo tijdig maatregelen treffen. De rechter vond echter feit dat de actievoerders het luchthaventerrein betraden al genoeg aanleiding om te veronderstellen dat het luchtverkeer in gevaar had kunnen komen, of dat gevaar nu reëel was of niet.

De actievoerders overwegen in cassatie te gaan, omdat zij de concrete bewijsvoering in het dossier en in de uitspraak van de rechter missen.

Meer informatie:
www.milieudefensie.nl/verkeer

steun Milieudefensie Vrijwilliger Milieudefensie