Waterschap Noorderzijlvest


Noorderzijlvest gaat baggeren in Beijum, Lewenborg en Ulgersmaborg

Waterschap Noorderzijlvest gaat baggeren in Beijum, Lewenborg en Ulgersmaborg

Het waterschap Noorderzijlvest gaat baggerwerkzaamheden uitvoeren in een aantal watergangen in de wijken Lewenborg, Ulgersmaborg en Beijum. Het gaat om regulier onderhoud. De werkzaamheden zullen eind augustus 2007 starten en zullen tot medio november 2007 duren.

De werkzaamheden zijn aanbesteed en onder voorwaarde van goedkeuring door het waterschapsbestuur zal het baggerwerk worden gegund aan en uitgevoerd door Klaar Baggertechnieken uit Brummen. De volgorde waarin de watergangen worden gebaggerd, wordt nog nader afgestemd met de aannemer.

De te verwijderen bagger is geanalyseerd en is als klasse 0,1 en 2 beoordeeld. Dit betekent dat de bagger niet of nauwelijks vervuild is. Het werk brengt dan ook geen bijzondere veiligheidsrisico's voor de omgeving met zich mee.

Het baggeren gebeurt met hydraulische graafmachines, eventueel vanaf een ponton in het water. De bagger wordt geladen in vloeistofdichte vrachtauto's en afgevoerd naar een baggerdepot aan de Driebondsweg in Groningen.

Advies- en ingenieursbureau DHV BV begeleidt het baggerwerk tijdens de uitvoering . Dit bureau zal ook het dagelijks toezicht en de directievoering verzorgen namens het waterschap. De werkzaamheden zullen geen grote gevolgen hebben voor de omgeving. Enige beperkte hinder is echter niet geheel uit te sluiten.