Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, augustus 2007

KABK 325: Expositie winnaars Stroom Stimuleringsprijs 2001 - 2007: Whatever happened to ... ?

Whatever happened to& onze oud-studenten? Die vraag stelt de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) zich vaak af. In het jaar dat de academie 325 jaar bestaat, opent de KABK in samenwerking met Stroom Den Haag op donderdag 20 september om 16.30 uur de expositie Whatever happened to ... ? . In de KABK-Galerie geven de prijswinnaars van de Stroom Stimuleringsprijs 2001-2007 antwoord op de vraag hoe zij zich hebben ontwikkeld in de beroepspraktijk.

Stroom Den Haag kent jaarlijks een stimuleringsprijs toe aan de beste afstudeerder(s) van de KABK. Hoe de praktijk van de laureaten zich vervolgens heeft ontwikkeld, staat centraal in de expositie. Whatever happened to ... ? biedt aan de hand van drie werken een verrassende blik op het leven van een twintigtal jonge kunstenaars en ontwerpers. Winnend werk van destijds is te bewonderen, werk dat een omslagpunt in hun carrière betekende en er wordt in beeld gebracht waar zij zich op dit ogenblik mee bezighouden.

De expositie duurt van donderdag 20 september tot en met vrijdag 5 oktober 2007 (op werkdagen van 11.00 tot 21.00 uur). Speciaal voor het festival TodaysArt is Whatever happened to ... ? ook op zaterdag 22 september tot 21.00 uur voor het publiek te zien.

Deelnemers Whatever happened to ... ?
Martyn Overweel, Nadine Stijns, Gamal Ez, Ruchama Noorda, Ans Volkers, Gwenneth Boelens, Jouke Bos, Eli den Hartog, Myung Feyen, Martie de Groot, Erik Jutten, Annelies Kuiper, Margot Lamers, Zaida Oenema, Kai Martin Bernau, Janna Houwen, Sara Vrugt

Maurits Fennis, Lisa Weinberg en Petra van Noort.

KABK-Galerie
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
Prinsessegracht 4
2514 AN Den Haag
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&..

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht