Ingezonden persbericht


Novo Nordisk 5K Run: loop diabetes de wereld uit!

20 september 2007 Olympisch Stadion Amsterdam

Alphen a/d Rijn, 10 september 2007 - Op donderdagavond 20 september 2007 organiseert Novo Nordisk in en rond het Olympisch Stadion in Amsterdam de 5K Run. Dit (hard)loopevenement - met een lengte van 5 kilometer - is bedoeld voor iedereen jong en oud - die graag (hard)loopt én een vuist wil maken tegen diabetes. Novo Nordisk wil met de 5K Run vooral de aandacht richten op het belang van een gezonde levensstijl met voldoende beweging, om zo de wereldwijde opmars van diabetes een halt toe te roepen.

De Novo Nordisk 5K Run start en eindigt in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het evenement begint om 17.15 uur met een warming-up. Rond 17.50 uur openen Søren Niegel, directeur van Novo Nordisk in Nederland, en Bas van de Goor, ex prof volleyballer, zelf diabetespatiënt en oprichter van de Bas van de Goor Foundation officieel het evenement. Om 18.00 uur start de loop met een halve ronde in het Olympisch Stadion. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen. Aanmelden kan via www.changingdiabetes.nl/5krun of op 17, 18 of 19 september tijdens de Changing Diabetes World Tour op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Alle deelnemers ontvangen voor aanvang van de loop een T-shirt.

De Novo Nordisk 5K Run vindt plaats tijdens het congres van de European Association for the Study of Diabetes (EASD) dat van 17 tot en met 21 september plaatsvindt in Amsterdam RAI, en de Changing Diabetes World Tour op de Nieuwmarkt in Amsterdam. De Changing Diabetes World Tour rijdt al bijna een jaar de wereld rond om mensen op alle continenten voor te lichten over diabetes. In de Changing Diabetes truck en de naastgelegen tenten op de Nieuwmarkt zullen tal van leuke, interessante en inspirerende activiteiten en evenementen worden georganiseerd om op een positieve manier de aandacht richten op het belang van een gezonde levensstijl, om zo de wereldwijde opmars van diabetes een halt toe te roepen. Kijk voor meer informatie op www.changingdiabetes.nl.

Changing Diabetes

Novo Nordisk beschouwt het als haar missie om de toekomst van diabetes te veranderen. Om deze visie vorm te geven heeft de organisatie het Changing Diabetes -programma ontwikkeld. Dit programma omvat diverse nationale en internationale initiatieven, die zich met name richten op communicatie met en voorlichting van mensen met diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Op deze wijze wil Novo Nordisk bereiken dat de behandeling van de ziekte, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met deze ziekte omgaat en de toekomst van diabetes veranderen en verbeteren. Meer informatie via www.changingdiabetes.nl.

Over Novo Nordisk

Novo Nordisk is een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod van diabetesproducten, waaronder geavanceerde insulinetoedieningssystemen. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken; Novo Nordisk heeft meer dan 25.350 medewerkers in dienst in 79 landen, en brengt zijn producten op de markt in 179 landen. Novo Nordisks B-aandelen zijn genoteerd aan de beurzen van Kopenhagen en Londen. Novo Nordisks ADR s zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool NVO . Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft ongeveer 100 medewerkers. Meer informatie via www.novonordisk.nl.

Voor persvragen kunt u contact opnemen met:

Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon 023 555 34 24 of via e-mail karin@yellow-communications.com