Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Birmese theologe spreekt over vrede

Hélder Câmaralezing aan de VU

Op donderdag 20 september om 18.00 uur vindt in het Auditorium van de Vrije Universiteit in Amsterdam de Hélder Câmaralezing 2007 plaats. De lezing wordt gehouden door prof. dr. Anna May Say Pa uit Myanmar/Birma, feministisch theologe en filosofe. De titel van haar lezing is: Longing for hope and peace in the midst of violence and militarism; an indigenous woman's voice.

De lezing wordt georganiseerd door de Dom Hélder Câmara leerstoel. Het programma op 20 september begint om 17.00 uur in de foyer van de VU met informatie over het onderzoek van de leerstoel, en de activiteiten van de Stichting Dom Hélder Câmara Chair. Prof.dr. A.M. Say Pa houdt een serie lezingen aan een aantal Nederlandse universiteiten en andere instellingen. Zij opent haar tournee op de VU met de Hélder Câmaralezing op 20 september. De lezing is gratis toegankelijk voor studenten, medewerkers, VU-leden en overige geïnteresseerden.

In het verlengde van de lezing vindt op zaterdag 22 september van 10.30 - 15.30 uur in 12A-00 aan de Vrije Universiteit een studiedag plaats. Hierin staat het onderzoek van de Hélder Câmara leerstoel in de context van Myanmar centraal. Het onderzoek van de leerstoel richt zich op intercultureel bijbellezen. Dr. J.H. de Wit, hoofddocent interculturele hermeneutiek aan de Vrije Universiteit, zal deze dag leiden. In de ochtend wordt aandacht gegeven aan de vraag wat de thematiek van de leerstoel, vrede en gerechtigheid, kan betekenen voor Myanmar/Birma. In de middag wordt ingegaan op intercultureel bijbellezen, zowel theoretisch als praktisch.

Voor lezing en studiedag kan men zich apart opgeven op www.domheldercamarachair.org Naast de VU bestaat de Stichting Dom Hélder Câmara Chair uit Oikos, Solidaridad, de Protestantse Theologische Universiteit en het Nederlands Bijbelgenootschap.



Vrije Universiteit Amsterdam