Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 198

datum: 12 september 2007

Week van de vooruitgang

Gratis banden op spanning laten brengen in parkeergarages

Zijn uw banden goed op spanning? Ongeveer de helft van de automobilisten rijdt met te zachte autobanden. Dat is jammer, want met de juiste bandenspanning wordt aanzienlijk minder brandstof verbruikt en het milieu dus minder belast! Tijdens de Week van de Vooruitgang bieden de Parkeerservice en de gemeente Amersfoort de inwoners van Amersfoort aan om gratis gebruik te maken van een bandenspanningservice in de parkeergarage Stadshuisplein en parkeergarage Koestraat.

Data
Op 20, 24 en 25 september in de parkeergarage Stadhuisplein en op 24, 25 en 26 september in de parkeergarage Koestraat staan teams klaar die op verzoek de bandenspanning controleren en indien nodig meteen op orde brengen.

Besparing
Behalve besparing op brandstof slijten banden minder snel bij de juiste spanning. Het levert geld op het en is beter voor het milieu. Bovendien komt het de veiligheid ten goede. Er is een betere grip op de weg en de remweg is korter. Reden genoeg om het nu te laten controleren.

Onderdeel
Deze actie maakt onderdeel uit van het klimaatplan van de gemeente. Het klimaatplan bevat een groot aantal activiteiten om de uitstoot van CO2 te verminderen. De activiteiten zijn gericht op de thema's gemeentelijke gebouwen, woningen, bedrijven verkeer en vervoer, duurzame energie. De actie is in de Week van de Vooruitgang. In deze week wordt landelijk aandacht besteed aan lopen, fietsen, openbaar vervoer en zuinig autogebruik. In deze week komt op vrijdag 21 september de Aardgaskaravaan langs in Amersfoort om bedrijven te informeren over het rijden op aardgas.

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), afdeling Stedelijk Beheer van de Gemeente Amersfoort, tel. 033 469 42 69, mail: mcm.boon@amersfoort.nl.


---- --