Gemeente Arnhem

Informatieavond over beleid en inspraak Wmo(17-09-07)

Op donderdag 20 september om 19.30 uur vindt in de Stadhuishal een openbare informatiebijeenkomst plaats over het beleidsplan voor de Wet maatschappelijke ondersteuning.
Het college van B&W heeft het concept van dit plan vrijgegeven voor inspraak. Tot en met 18 oktober 2007 kunnen burgers en organisaties reageren op het plan waarin de doelstellingen voor de komende vier jaar zijn geformuleerd.

De Wmo regelt dat mensen die hulp nodig hebben in het dagelijks leven ondersteuning krijgen van de gemeente. De Wmo regelt bijvoorbeeld de hulp bij het huishouden, ondersteunt vrijwilligers en mantelzorgers, zorgt voor opvang van mensen met problemen en biedt ondersteuning aan ouders die hulp nodig hebben bij de opvoeding.

De gemeente Arnhem maakt in haar beleidsplan een aantal keuzes op het gebied van maatschappelijke ondersteuning voor de komende vier jaar . Zo maakt Arnhem de keuze om zich sterk te richten op de wijken en heeft ze vijf krachtwijken benoemd die als startpunt dienen voor de actiepunten in het plan.
Verder worden onder meer keuzes gemaakt over de rol van de gemeente, het stimuleren van de actieve deelname van burgers aan de samenleving en het werken vanuit een vraaggerichte benadering.

Wethouder Barth van Eeten licht het concept-beleidsplan toe. Naast de toelichting van de wethouder kunnen de bezoekers aan verschillende deskundigen vragen stellen en meer toelichting krijgen op bepaalde themas uit het plan. De gemeente wil graag weten wat de burgers en organisaties in Arnhem van deze keuzes vinden en waar punten voor verbetering liggen. Naar aanleiding van de informatieavond nodigt de gemeente Arnhem iedereen dan ook uit om te reageren op het concept-plan. Alle reacties worden verwerkt, waarna de gemeenteraad het definitieve plan zal vaststellen.

Het concept-beleidsplan is te vinden op www.arnhem.nl/wmo. Hier vindt u ook meer informatie over de inspraakprocedure. Daarnaast ligt het plan ter inzage bij de balie van de afdeling Informatie en Service op het Stadhuis en in het loket Arnhem Zuid.