Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

20-9-2007; Betreft voorbeschouwing verslag Grand Prix Japan, circuit Motegi ( 4.801 m)

Joey Litjens neemt niet deel aan de A-Style Grand Prix of Japan

Afgelopen weekend, tijdens de Bwin.com Grande Premio de Portugal, kwam Joey Litjens tijdens de warm-up sessie ten val. Hierbij raakte het hoofd van Litjens hard het asfalt wat resulteerde in een lichte hersenschudding. Na onderzoeken bij de circuitarts, dokter Costa en een bezoek aan het ziekenhuis in Lissabon, werd er besloten door de doktoren dat deelname niet mogelijk was aan de Bwin.com Grande Premio de Portugal.

Op zondagavond vertrok Litjens naar Nederland en liet zich afgelopen maandag wederom onderzoeken door zijn eigen arts. Rust was het advies en woensdag werd alsnog besloten dat Litjens niet fit genoeg was voor deelname aan de A-Style Grand Prix of Japan. Litjens ondervindt nog teveel hinder van zijn hersenschudding en is regelmatig nog duizelig en misselijk. In overleg met het team en de doktoren is de beslissing genomen om Litjens de rust te geven om te herstellen van zijn valpartij en 100% fit aan de start te staan van de 15e grand prix van het seizoen op het circuit van Philip Island in Australië wat voor Litjens één van zijn favoriete circuits is.

Nadat het nieuws bekend werd dat Litjens niet in staat was om te rijden is het DeGraaf GP team op zoek gegaan naar een andere rijder. Erg kort dag natuurlijk om binnen een week een andere rijder te vinden en na een aantal gesprekken met verschillende rijders bleek dat het niet mogelijk was om een andere rijder in te zetten.

Dit weekend zal de kleine Engelse Danny Webb de hete ijzers uit vuur moeten halen voor het team en we hebben het vertrouwen in hem, na zijn beste resultaat tijdens de Bwin.com Grande Premio de Portugal, dat Webb deze progressie voortzet. Vanaf vrijdag zal de eerste trainingen plaats vinden en, ondanks het 7 uur tijdsverschil, zullen we u op de hoogte houden van de vorderingen van het DeGraaf Grand Prix team.

************

Ingezonden persbericht