KPMG


KPMG blijft vooralsnog buiten fusie KPMG Europe LLP

20|09|07 - Intensieve commerciële en bedrijfsmatige samenwerking wordt onverminderd voortgezet.

De partners van KPMG hebben op 19 september jl. hun stem uitgebracht over het voorstel om te fuseren met KPMG Europe LLP (de KPMG praktijken van UK, Duitsland en Zwitserland). Het aantal stemmen voor de fusie bleek op één stem na echter net niet voldoende om de statutair vereiste tweederde meerderheid te halen.

Bestuursvoorzitter Ben van der Veer: "Hoewel er op dit moment nog geen sprake kan zijn van een volledige integratie van de Nederlandse firma in KPMG Europe LLP, zal de intensieve commerciële en bedrijfsmatige samenwerking die in het afgelopen jaar is ontwikkeld tussen de Nederlandse, Engelse, Duitse en Zwitserse praktijk onverminderd worden voortgezet. Dit komt voornamelijk ten goede aan de geïntegreerde dienstverlening aan onze grote, internationaal opererende klanten."

In dezelfde vergadering is besloten de Raad van Bestuur uit te breiden met Jurgen van Breukelen, die verantwoordelijk wordt voor alle advisory activiteiten. Verder is Jaap van Everdingen herbenoemd als CFO. Herman Dijkhuizen is benoemd tot plaatsvervangend voorzitter en zal op 1 oktober 2008 Ben van der Veer opvolgen als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Ben van der Veer: "De partners hebben hun volledige steun gegeven aan het nieuwe beleidsplan waarin ambitieuze doelstellingen zijn vastgesteld voor de komende jaren. Dit beleidsplan voorziet in substantiële investeringen op het gebied van Mensen, Markt en Kwaliteit. Die zijn essentieel voor het realiseren van onze ambities. Met dit plan ligt de organisatie op koers."
Voor nadere informatie: Jurjen Bügel, telefoon (020) 656 7835.

© 2007 KPMG N.V., registered with the trade register in the Netherlands under number 34153857 and a Dutch limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved.