Univar

Dit is een gezamenlijk persbericht van Univar N.V. en Ulixes B.V. ingevolge artikel 9b lid 1 en artikel 9t lid 3 van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995 (Bte 1995). Niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar Australië, Canada, Japan of Italië.

Rotterdam, Amsterdam Nederland - 20 september 2007

Ulixes B.V. verlengt de aanmeldingstermijn van het openbaar bod op alle aandelen in Univar N.V. tot 15.00 uur, Amsterdamse tijd, op 4 oktober 2007

Onder verwijzing naar de persberichten van 9 juli 2007, 8 augustus 2007 en 20 augustus 2007, kondigen Ulixes B.V. (de Bieder), een vennootschap die middellijk via Ulysses Luxembourg S.a.r.l wordt gecontroleerd door fondsen die worden geadviseerd en beheerd door CVC Capital Partners (CVC), en Univar N.V. (Univar) gezamenlijk aan dat de Bieder de aanmeldingstermijn van het aanbevolen openbaar bod (het Bod) op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het aandelenkapitaal van Univar N.V. (de Aandelen) heeft verlengd tot 15.00 uur, Amsterdamse tijd, op 4 oktober 2007.
Gedurende de aanmeldingstermijn, die eindigde op 19 september 2007, zijn 25.511.597 Aandelen aangemeld voor aanvaarding onder het Bod. Samen met de 1.618.500 door Univar zelf gehouden Aandelen vertegenwoordigen deze Aandelen 90,5% van het totale geplaatste aandelenkapitaal van Univar.

De verlenging van de aanmeldingstermijn is vereist op grond van het fusieprotocol tussen Univar Ulysses Luxembourg S.a.r.l omdat het aantal aangemelde Aandelen onder het Bod tezamen met (i) de gewone aandelen direct of indirect gehouden door Univar in haar eigen aandelenkapitaal, en (ii) de Aandelen gehouden door de Bieder, direct of indirect, meer dan 80%, maar geen 95% van Univar's geplaatste aandelenkapitaal vertegenwoordigt. Verwezen wordt naar hoofdstuk 5.7 van het biedingsbericht gedateerd 20 augustus 2007 (het Biedingsbericht).

Beoogd tijdschema
Als gevolg van de verlenging zal het beoogde tijdschema er als volgt uit zien: (Alle tijden zijn vermeld in Amsterdamse tijd)
15:00 uur, 4 oktober 2007 Verlengde uiterste dag van aanmelding Uiterste datum waarop houders van Aandelen (Aandeelhouders) hun Aandelen kunnen aanmelden(de Verlengde Uiterste Dag van Aanmelding), tenzij het Bod wederom wordt verlengd indien een voorwaarde nog niet zal zijn vervuld Uiterlijk vijf (5) werkdagen na de Verlengde Dag van gestanddoening Uiterste Dag van Aanmelding
De dag waarop de Bieder openbaar aankondigt of het Bod gestand wordt gedaan, overeenkomstig artikel 9t lid 4 Bte 1995 (de Dag van Gestanddoening) AMS509633/7 RM

Uiterlijk vijf (5) werkdagen na de Dag van Dag van overdracht Gestanddoening
De dag op welke overeenkomstig de voorwaarden onder het Bod, de Bieder de biedprijs zal betalen per Aandeel aan de Aandeelhouders die op geldige wijze hun Aandelen hebben aangemeld (of op onjuiste wijze indien de Bieder de aanmelding desalniettemin aanvaardt) en geleverd onder het Bod (de Dag van Overdracht)

In verband met de verlenging van het Bod, wordt iedere verwijzing in dit persbericht en het Biedingsbericht naar de uiterste dag van aanmelding geacht een verwijzing te zijn naar 15.00 uur, Amsterdamse tijd, op 4 oktober 2007, tenzij uit de context anders blijkt. Reeds aangemelde Aandelen
Iedere Aandeelhouder heeft het recht om de Aandelen die door hem of haar zijn aangemeld op of voor 15:00 uur, Amsterdamse tijd, op 19 september 2007, in te trekken, zulks overeenkomstig de bepalingen van artikel 9o, lid 5 van het Bte 1995. Aandelen die op of voor 15:00 uur, Amsterdamse tijd, op 19 september 2007 zijn aangemeld en niet worden ingetrokken blijven onderworpen aan het Bod.
Aandelen die zijn aangemeld gedurende de verlengde aanmeldingstermijn kunnen niet worden ingetrokken, behoudens het recht van elke Aandeelhouder om de Aandelen die hij of zij reeds heeft aangemeld in te trekken gedurende een verdere verlenging van het Bod, zulks overeenkomstig de bepalingen van artikel 9o, lid 5 van het Bte 1995. Aanvaarding door Aandeelhouders
Aandeelhouders die het Bod wensen te aanvaarden en die hun Aandelen in depot houden bij een bank of (effecten)makelaar dienen hun aanvaarding van het Bod via hun bank of (effecten)makelaar kenbaar te maken aan ING Bank N.V., ING Wholesale Banking Securities Services, afdeling Paying Agency Services (BV 06.01), Van Heenvlietlaan 220, 1083 CN Amsterdam, Nederland (het Omwissel- en Betalingskantoor).
Instellingen die zijn toegelaten tot Euronext Amsterdam (Toegelaten Instellingen) mogen Aandelen uitsluitend per fax aanmelden (020 797 9607), gevolgd door schriftelijke bevestiging, aanmelden bij de Omwissel- en Betalingskantoor.
Door de aanmelding verklaren de Toegelaten Instellingen dat zij de aangemelde Aandelen houden en verplichten zij zich ertoe deze Aandelen te leveren onder de voorwaarde dat het Bod gestand wordt gedaan.
Aandeelhouders die individueel zijn geregistreerd in het aandeelhoudersregister van Univar en die hun Aandelen willen aanmelden onder het Bod, moeten een compleet en getekend aanmeldingsformulier overhandigen aan het Omwissel- en Betalingskantoor in overeenstemming met de voorwaarden van het Bod, niet later dan om 15.00 uur, Amsterdamse tijd, op 4 oktober 2007, tenzij de verlengde aanmeldingstermijn wordt verlengd. De aanmeldingsformulieren zijn op verzoek verkrijgbaar bij het Omwissel- en Betalingskantoor. Het aanmeldingformulier zal dienen als een akte van levering met betrekking tot de Aandelen waarnaar in deze paragraaf verwezen wordt. Verlenging
De Bieder kan de aanmeldingstermijn één of meerdere keren verlengen zoals nader uiteengezet in Hoofdstuk 6.7 van het Biedingsbericht. Indien de aanmeldingstermijn verder wordt verlengd, met als gevolg dat de verplichting volgend uit artikel 9t van het Bte 1995 tot aankondiging of het Bod al dan



niet gestand wordt gedaan, wordt uitgesteld, zal dit openbaar worden aangekondigd op de eerste werkdag na de Verlengde Uiterste Dag van Aanmelding met inachtneming van het bepaalde in artikel 9o lid 5 van het Bte 1995.
Na-aanmeldingstermijn
Op de Dag van Gestanddoening heeft de Bieder de mogelijkheid om een na-aanmeldingstermijn aan te kondigen van maximaal vijftien (15) werkdagen.
Overige informatie
De informatie in dit persbericht is niet volledig en voor nadere informatie wordt verwezen naar het Biedingsbericht. Een gedetailleerde beschrijving van het Bod is uiteengezet in het Biedingsbericht, dat verkrijgbaar is in de Engelse taal met een samenvatting in de Nederlandse taal. Om een evenwichtig oordeel te kunnen vormen over het Bod en de inhoud van het Biedingsbericht, wordt de Aandeelhouders geadviseerd het Biedingsbericht in zijn geheel zorgvuldig te lezen en, indien nodig, onafhankelijk advies in te winnen. Exemplaren van het Biedingsbericht en daaraan gerelateerde documenten zijn kosteloos verkrijgbaar op het hoofdkantoor van Univar:

Univar
Blaak 333, 11e verdieping
3011 GB Rotterdam
Nederland
telefoon: 010 275 7800
fax: 010 414 6863
www.univarcorp.com
alsmede op het kantoor van ING Corporate Finance

ING Corporate Finance
Foppingadreef 7
1102 BD Amsterdam Z-O
Nederland
telefoon: 020 563 8521
fax: 020 563 8503
email: cfprospectus@ingcf.com

Voor nadere informatie over Univar en het Bod wordt verwezen naar de website www.univarcorp.com. Deze website maakt geen deel uit van of is anderszins verweven met het Biedingsbericht. Disclaimer
Dit persbericht bevat geen aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige effecten in het kapitaal van Univar N.V. Volledige details van het Bod uitgebracht door Ulixes B.V. zijn uiteengezet in een biedingsbericht dat is gepubliceerd op 20 augustus 2007. Het biedingsbericht zet alle voorwaarden van het bod uiteen, inclusief de wijze waarop het aanbod kan worden aanvaard.
Het Bod, de verspreiding van het Biedingsbericht, alle gerelateerde materialen en het doen van het Bod kan in bepaalde andere jurisdicties dan Nederland, inclusief, maar niet beperkt tot Canada, Australië, Japan en Italië, aan wettelijke beperkingen onderhevig zijn. Het Bod wordt niet uitgebracht in landen waar een dergelijk aanbod in strijd met de wet kan zijn. Personen die direct of indirect in het bezit komen van het Biedingsbericht dienen zich derhalve te informeren over eventuele beperkingen en deze in acht te nemen. Indien één of meer van deze beperkingen niet wordt nageleefd, kan dit een overtreding vormen van de wetgeving in een dergelijke jurisdictie. Noch Univar en de Bieder, noch hun respectieve adviseurs accepteren enige verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid af voor schendingen van dergelijke beperkingen door enig persoon.



Dit persbericht verschijnt eveneens in het Engels. De Engelse versie prevaleert boven deze Nederlandse versie.

Press Enquiries

CVC
Edwin van Wijk (Hill & Knowlton ­ The Netherlands): + 31 20 404 4707

Univar
Claire Verhagen (Citigate First Financial): +31 20 575 4018




---- --