Stadsbelangen Mestreech

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

Onderwerp: vragen ex art. 37 RvO inzake deregulering

Maastricht, 20 september 2007

Geacht College,

Uit de resultaten van een project van de Kamer van Koophandel in West-Brabant blijkt dat een groot aantal vergunningen voor bedrijven kunnen worden afgeschaft of vereenvoudigd.

De uitkomst van het project van de KvK geeft aan naar welke oplossingen gestreefd kan worden om de administratieve lasten voor bedrijven te verminderen.

Dit is aanleiding tot het stellen van de volgende vraag:

Binnen welke termijn kan op basis van de ervaringen van de Kvk -samengevat in de publicatie "12 Best Practices voor het reduceren van gemeentelijke Administratieve Lasten voor bedrijven"- de huidige gemeentelijke regelgeving cq het vergunning stelsel worden getoetst?

Stadsbelangen Mestreech onderschrijft de ervaringen van de KvK omdat hiermee wordt aangetoond om binnen de wettelijke mogelijkheden de regelgeving te verminderen met als gevolg dat een aantal vergunningen kunnen worden afgeschaft en/of vereenvoudigd.

Daarnaast is Stadsbelangen Mestreech is van mening dat het reduceren van gemeentelijke administratieve lasten voor ondernemers een bijdrage betekend voor het realiseren van de door uw College beoogde structurele ombuiging uit hoofde van doelmatigingsverbeteringen.

Wij zouden uw College dan ook willen verzoeken, indien de uitkomst van deze toetsing aangeeft welke vergunningen daadwerkelijk kunnen worden vereenvoudigd cq kunnen worden aangeschaft, dit in een voorstel uit te werken en aan de gemeenteraad voor te leggen voor de behandeling van de voorjaarsnota.

In afwachting op uw reactie,

J.M.A.F. Steijns

fractie voorzitter SBM, 043-3617496


---- --