GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

Rotterdamse kinderen willen zonder auto naar school

Rotterdam, 20 september 2007

Rotterdamse kinderen willen het liefst zonder auto naar school. Dat blijkt uit een steekproef van GroenLinks. Van alle Rotterdamse kinderen gaat 70 procent lopend of op de fiets naar school. De overige 30 procent wordt met de auto naar school gebracht. Als kinderen zelf zouden mogen kiezen, dan zou ruim 95 procent zonder auto gaan.

"Kinderen zijn zich goed bewust van de verkeersonveiligheid en de milieuproblemen die door auto's worden veroorzaakt", zegt GroenLinks-Raadslid Arno Bonte, die in de afgelopen weken met ruim 100 basisschoolleerlingen in gesprek ging. "Kinderen willen zelf graag lopend of op de fiets naar school, maar ouders brengen ze liever met de auto omdat ze dat veiliger vinden. Daardoor wordt het voor andere kinderen nog onveiliger." Om die vicieuze cirkel te doorbreken pleit GroenLinks voor een autoverbod bij scholen aan het begin en het eind van de schooldag.

GroenLinks-politici bezochten in de eerste schoolweken 40 Rotterdamse basisscholen en deelden stickers uit met de tekst 'Ik ben een held, omdat ik zonder auto naar school kom'. Veilig Verkeer Nederland voert vandaag actie met de leus 'Op Voeten En Fietsen naar school' en roept ouders en kinderen op om lopend en fietsend naar school te komen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06-247 59 207