Ingezonden persbericht


Fluke Networks Press Release

----------

NetTool(TM) Series II Inline Network Tester biedt innovatieve manier om spyware, adware en virussen te detecteren tijdens het troubleshooten

Nieuwe NetSecure-optie stelt gebruikers van de handheld NetTool Series II in staat niet-geautoriseerde applicaties te detecteren tijdens het testen van de netwerkconnectiviteit en -performance

EVERETT, Washington, Verenigde Staten - Fluke Networks, leverancier van innovatieve Network SuperVision(TM)-oplossingen voor het testen, controleren en analyseren van bedrijfsnetwerken en telecomnetwerken, maakt de beschikbaarheid bekend van de nieuwe NetSecure-optie voor de NetTool(TM) Series II Inline Network Tester. De NetSecure-optie biedt netwerktechnici een oplossing voor een van de meest vervelende problemen van vandaag: niet-geautoriseerde applicaties zoals spyware, adware en virussen. Dankzij de nieuwe optie kunnen gebruikers deze detecteren terwijl ze de connectiviteit en performance van het netwerk testen.

"Malware is geëvolueerd van beveiligingsprobleem tot performanceprobleem", zegt John Burke, Principal Analyst bij Nemertes Research. "De impact van malware, en dan vooral spyware, op de performance van bedrijfsapplicaties blijft toenemen: meer dan 80 % van de bedrijven zegt dat hun desktopbeheer negatief beïnvloed wordt door malware."

De nieuwe NetSecure-optie van de NetTool pakt dit probleem aan door tijdens het oplossen van verbindingsproblemen het netwerk te testen op spyware, adware en virussen. De optie levert technici tijdsbesparingen op, doordat ze geen trial-and-errormethoden meer hoeven te gebruiken. Daarnaast vermindert NetSecure de onderhoudskosten door niet-geautoriseerde applicaties op basis van de daadwerkelijke poortactiviteit te detecteren, en niet op basis van definities of handtekeningen, die snel gedateerd raken en constant updates vereisen.

"De nieuwe NetSecure-optie is een krachtige toevoeging voor de NetTool Series II", zegt Adam Welch, Marketing Manager for Termination and Test Tools bij Fluke Networks. "NetSecure illustreert perfect de meerwaarde van het oplossen van een waaier aan problemen tijdens het uitvoeren van eerstelijns tests. Met deze handheld inline tester lossen netwerktechnici een groter aantal problemen sneller op."

NetSecure is een softwareoptie die snel kan worden geüpload naar de NetTool Series II Inline Network Tester. De NetTool is een handheld tool voor eerstelijns troubleshooting. Met de eenvoudige NetProve-test kunnen technici, ongeacht hun vaardigheidsniveau, in één stap snel en gemakkelijk de oorzaak van een probleem identificeren. Bij desktops kan de tool snel kabelproblemen, snelheids-/duplexconflicten en DHCP-fouten detecteren. Bij VoIP-telefoons kan de tool worden gebruikt om verbindingsproblemen op te lossen via het inline bootlog en de functionaliteit voor het testen van gesprekskwaliteitsparameters en het detecteren van Power over Ethernet (PoE). Alle testresultaten kunnen worden opgeslagen en geüpload wanneer problemen aan gespecialiseerdere technici moeten worden doorgespeeld.

De nieuwe NetSecure-optie ondersteunt het 802.1X-authenticatieprotocol, waardoor de optie bedrijven helpt zich te beschermen tegen toekomstige aanvallen. De 802.1X-functionaliteit is belangrijk in twee opzichten. Ten eerste kan NetSecure een client emuleren op het netwerk om authenticatie-instellingen te verifiëren. Zo worden netwerkdowntime en problemen na verplaatsingen, toevoegingen en wijzigingen in de netwerkomgeving voorkomen. Ten tweede kan NetSecure worden gebruikt om authenticatieproblemen met pc's van gebruikers inline op te lossen: de optie monitort het 802.1X-authenticatieproces en geeft redenen voor problemen weer. De meeste authenticatiefouten zijn te wijten aan problemen met gebruikerswachtwoorden. Deze en andere problemen worden onmiddellijk weergegeven, waardoor NetSecure voorkomt dat technici kostbare tijd verliezen via trial-and-error.

Beschikbaarheid van het product

De NetSecure-optie voor de NetTool Series II Inline Network Tester is wereldwijd onmiddellijk beschikbaar bij Fluke Networks-resellers als stand-alone upgrade. Daarnaast is ook de NetTool Series II-netwerkservicekit beschikbaar. Deze kit omvat de NetTool Series II Inline Network Tester, de NetSecure-optie, de VoIP-optie, de Wireview Cable ID's #2-6, de IntelliTone 200 Probe, NiMH-batterijen met een oplader, en een luxedraagtas.

Informatie over Fluke Networks

Fluke Networks levert innovatieve oplossingen voor het installeren, certificeren, testen, controleren en analyseren van kopernetwerken, glasvezelnetwerken en draadloze netwerken voor bedrijven en telecomproviders. Dankzij de veelomvattende Network SuperVision(TM) Solutions-lijn van het bedrijf krijgen netwerkinstallateurs, eigenaren en beheerders meer inzicht in het netwerk, waarbij snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkperformance te optimaliseren. Het hoofdkantoor van Fluke Networks bevindt zich in Everett (Washington) en zijn producten zijn leverbaar in meer dan 50 landen. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com, of belt u ons op +31 (0) 20-7132984 (Nederland) of +32 (0) 2-402-2113 (België).

----------

Voor meer informatie of hoge resolutie fotomateriaal neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills / Inge Noijen

EMEA Channel Marketing Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+31(0)40-2366088 <:blocked::mailto:carl>Carl@mills-advertising.com / <:blocked::mailto:inge>inge@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com <:blocked::http:/>www.mills-advertising.com

Mills, Hughes & Partners
Tel: +31 - 40 - 2110110
Fax: + 31 - 40 - 2651020
Po Box 6310
5600 HH Eindhoven, The Netherlands
www.mills-advertising.com