Credit Tools Introduceert Insolventiemodule


METEREN, 20070920 -- Het probleem is bij creditmanagers algemeen bekend: hoe vind ik in de honderden faillissementsuitspraken die iedere week gepubliceerd worden juist die debiteuren die in mijn portefeuille voorkomen? Vrijwel altijd wordt dit opgelost door het moeizaam doorworstelen van lijsten met uitspraken of van de Staatscourant. Vaak komt men pas veel te laat achter het feit dat een debiteur in staat van faillissement of surseance verkeert, met alle risico's van dien.

Middels de Insolventiemodule van Credit Tools zijn deze problemen nu verleden tijd.
Gedurende de nacht worden automatisch de nieuwe uitspraken van de online database Faillissementen.com (www.faillissementen.com) opgehaald en gematched met de lijst van debiteuren. De debiteurenbeheerder hoeft 's morgens alleen maar de gevonden matches te bevestigen en vervolgens wordt er automatisch een schrijven aan de curator gegenereerd waarmee de openstaande vordering wordt aangemeld. Tevens kunnen via een email-alert de juiste mensen binnen de eigen organisatie geïnformeerd worden zodat tijdig actie ondernomen kan worden om verdere schade te voorkomen of te beperken.

Door de inzet van de Insolventiemodule hebben creditmanagers direct inzicht in de acute risico's die zijn ontstaan en kunnen debiteurenbeheerders tijd effectiever besteden, de reactietijd op calamiteiten loopt aanzienlijk terug én iedereen die geïnformeerd moet worden ontvangt meteen bericht. Daarmee is deze module een ideale toevoeging op de credit- en riskmanagement software van Credit Tools.


Over Credit Tools B.V.: Credit Tools biedt toonaangevende en betrouwbare software- en internetoplossingen welke zich richten op het automatiseren, integreren en ondersteunen van alle processen die een raakvlak hebben met credit- en riskmanagement. Onze software wordt dagelijks gebruikt door ruim 150 bedrijven met meer dan 1200 eindgebruikers in diverse landen. Credit Tools is sterk vertegenwoordigd in het grootbedrijf binnen diverse branches, waaronder de verzekeringsbranche, energiesector, automotive en fashion. Daarnaast ontwikkelt Credit Tools software voor de incassobranche en gerechtsdeurwaarders