Vakantiewoningen voor gezinnen tijdens de herfstvakantie


Er even tussenuit voor sport, ontspanning of cultuur

AMSTERDAM, 20070920 -- Deze week is er bij HomeAway.nl (www.homeaway.nl) een groot aantal vakantiewoningen beschikbaar voor de herfstvakantie. Er zijn huizen voor een actieve vakanties, luxe villa's en appartementen in de grote steden. Afhankelijk van de wensen en het budget is er voor elk gezin wel iets te vinden.

Op HomeAway.nl staan 40.000 accommodaties over de hele wereld, inclusief honderden boerderijen (www.homeaway.nl/index.cfm/fa/find.aquery/reg_refno/1/cur_id/5/urvs/28,116), villa's en strandappartementen in Europa (www.homeaway.nl/index.cfm/fa/find.aquery/reg_refno/5/cur_id/5/prvs/31/urvs/21,116), ideaal om tijdens een gezinsvakantie nog te genieten van het mooie weer, Marokkaanse riads voor een kennismaking met een andere cultuur en de typische Engelse cottages (www.homeaway.nl/index.cfm/fa/find.aquery/reg_refno/29/cur_id/5/urvs/27,89,116) voor een landelijke vakantie.

Dankzij de snelle en simpele zoekmogelijkheden van HomeAway.nl kan elke gezin in een handomdraai het ideale vakantiehuis vinden. Vanaf de homepage is het mogelijk te zoeken op bestemming en datum. Of je kunt een vrije zoekopdracht invoeren en daarna een aantal filters toepassen. Met "Geavanceerd zoeken" is het mogelijk op thema te zoeken, bv. `activiteiten', `luxe' of `toeristische attracties'.

Voor een gezin heeft het huren van een vakantiewoning veel voordelen: ruimte, privacy, een veilige omgeving en de flexibiliteit om zelf te koken of ergens te gaan eten. Bovendien worden de meestal hoge kosten van een reisbureau uitgespaard. Voor het aanhalen van de familiebanden zijn grote vakantiewoningen met veel slaapplaatsen ideaal. Twee gezinnen kunnen een huis delen en zo de kosten drukken en de kinderen leuk bezig houden.

Klik op de onderstaande links voor een selectie van de beste beschikbare vakantiewoningen in de herfst of ga naar HomeAway.nl voor meer.

Bij het ter perse gaan van dit artikel waren alle hier genoemde huizen beschikbaar vanaf zat.13 oktober tot zat. 3 november.

Actieve vakanties


WATERSPORT

Famagusta en omstreken, Cyprus
www.homeaway.nl/74241 Deze mooie villa met 6 slaapplaatsen maakt deel uit van een complex van 8 villa's op een van de beste locaties in Protaras. Geniet van het privé zwembad of ga naar het strand van Protaras, een van de beste plaatsen voor watersport aan de Middellandse Zee. Je kunt hier duiken, surfen, waterskiën, zeilen, windsurfen of aan paragliding doen. Dichtbij zijn winkels en restaurants.Het is dus kiezen voor buitenshuis eten of op het prachtige terras naast het verlichte zwembad.
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤207 per week (¤23,50 pp op basis van 6 personen)


TREK- EN WANDELTOCHTEN IN DE BERGEN

Catalonië, Spanje
www.homeaway.nl/15450 Deze met zorg gerestaureerde stenen boerderij met 3 slaapkamers (6 slaapplaatsen) is perfect voor de hele familie. Spectaculair gelegen op een rotsachtige dagzomende aardlaag in het dorpje Santa Engracia in de Catalaanse Pyreneeën, met een schitterend uitzicht over het Tremp dal met zijn twee meren en de kleine bergketen van de Montsecs in het zuiden. Het jaar rond worden er buitenactiviteiten aangeboden. En de kinderen kunnen zelfs echte voetafdrukken van dinosauriërs ontdekken!
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤540 per week (¤90 pp op basis van 6 personen)


WANDELTOCHTEN & PAARDRIJDEN

Northumbria, Engeland
www.homeaway.nl/62473 Deze zijvleugel van een oud Gregoriaans landhuis heeft 2 slaapkamers en is ideaal voor een gezin dat er in de vakantie op uit wil trekken. Gasten hebben toegang tot het hele privé domein en de omliggende landerijen (meer dan 16 km²). Heerlijk voor lange wandelingen door de bossen of langs de oevers van de rivier Wansbeck. Ook voor liefhebbers van golf, paardrijden, zeilen of vissen is deze vakantiewoning ideaal gelegen.
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤552 per week (¤138 per persoon op basis van 4 personen)


VISSEN & BALLONVAARTEN ROND HET GARDAMEER

Venetië, Italië
www.homeaway.nl/4852 Villa Mandriola ligt midden in een romantisch park van 5 hectare. Deze villa met 2 slaapkamers (formule: zelf koken) is ideaal gelegen voor dagtrips naar de steden Venetië, Verona, Vincenza en Bologna of voor een uitstapje naar het zuidelijke deel van het Gardameer. Ook in de omgeving is veel te doen: bergbeklimmen, vissen, mountain biking, zwemmen, tennis, wandelen, fietsen, paardrijden, golf, vogels observeren, trektochten en ballonvaarten. Bovendien zijn er in de stad zelf veel winkels en restaurants.
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤500 (¤125 pp op basis van 4 personen)



Luxe

Paphos, Cyprus
www.homeaway.nl/16384 Dit comfortabele appartement met 2 slaapkamers (4 slaapplaatsen) en air-conditioning ligt in het complex "Paradise Gardens", een prachtige omgeving en geheel ontworpen volgens de traditionele Cypriotische stijl met veel aandacht voor details en kwaliteit. Slechts 10 minuten rijden van de internationale luchthaven van Paphos, 10 minuten lopen van "Bar Street" en 15 minuten lopen van de pittoreske haven. De ruime woonkamer geeft met schuifdeuren toegang tot een privé patio en een kleine tuin. Van daaruit heeft men toegang tot de grote gemeenschappelijke tuin en de zwembaden.
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤440 per week (¤110 pp op basis van 4 personen)

Turks Middellandse Zeegebied, Turkije
www.homeaway.nl/82949 Deze unieke design villa is een combinatie van Turkse flair en mediterraanse stijl. Gelegen aan een rustige, met palmbomen omzoomde weg, met uitzicht over de Kalamar-baai en de open zee, is de Villa Lavanta de perfecte vakantiebestemming! Met 3 slaapkamers (8 slaapplaatsen) en een privé zwembad is er ruim voldoende plaats voor de hele familie.
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤880 per week (¤110 pp op basis van 8 personen)

Hereford & Worcester, Engeland
www.homeaway.nl/84562 Deze grote Engelse cottage heeft 5 slaapkamers (10 slaapplaatsen). Bijzonder geschikt dus voor grote gezinnen of voor twee gezinnen die samen met vakantie willen gaan. Tickeridge Farm ligt in een zeer groot domein, dicht bij het dramatische landschap van de Malvern Hills en even buiten het stadje Hanley Swan waar de vele tuintjes, de plaatselijke pub en de met waterlelies bedekte vijver het Engelse plaatje compleet maken.
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤2.430 per week (¤243 pp op basis van 10 personen)

Umbria, Italië
www.homeaway.nl/17136 Il Castello is een zeer ruim huis, met vanaf het grote terras en alle ramen aan de achterzijde spectaculaire uitzichten over de bergen en dalen. Dit huis met 4 slaapkamers (8 slaapplaatsen) ligt in het dorpje San Mamiliano. In vroegere eeuwen was dit het vakantie-oord van de paus. Het huis is knap gerestaureerd, met aandacht voor veel luxe. Voor een gezin of een groep vrienden is dit de ideale bestemming om kennis te maken met de echte Italiaanse sfeer.
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤655 (¤82 pp op basis van 8 personen)


Cultureel


BEZOEK DE PIRAMIDES

El Gouna, Egypte
www.homeaway.nl/81595 Deze nieuwe, luxe villa met airconditioning, 3 slaapkamers (6 slaapplaatsen) en een privé zwembad bevindt zich in het vakantieresort El Gouna aan de Rode Zee. Deze zeer luxueuze villa ligt op een terrein van 2.000 vierkante meter en heeft een eigen strand aan de lagune. Voor uitstappen naar Caïro en Luxor, de piramiden, het dal der koningen en de Nijl is dit een perfecte vakantiebestemming.
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤1.400 (¤233 pp op basis van 6 personen)


DE SOUKS VAN MARRAKECH

Marrakech, Marokko
www.homeaway.nl/66600 De Riad Karmela ligt in het hart van de authentieke oude Medina op slechts 2 minuten wandelen van de ingang van de Souk (markt) en het museum van Marrakech. In 8 minuten wandel je naar het beroemde en magische paleis Djemma el Fnaa. Deze accommodatie is beschikbaar met 4 slaapkamers of als studio met slaapplaatsen voor 5 personen, perfect dus voor zowel kleine als grote gezinnen. Na een bezoek aan de historische plaatsen kunnen gasten genieten van het privé zwembadje en van het dakterras.
Soort formule: bed & breakfast, pension
Prijs: ¤162 per kamer per week


KING ARTHUR'S CAMELOT

Somerset, Engeland
www.homeaway.nl/1710 The Barn (5 slaapplaatsen) en The Stables (7 slaapplaatsen) zijn twee fascinerende vakantiehuizen, gelegen in een zeer landelijk gebied. Het zijn gerieflijk ingerichte vakantieverblijven, dicht bij de oude marktplaats Castle Cary met zijn vele winkels en pubs. In de omgeving liggen veel interessante plaatsen, o. a. Glastonbury (Abbey en Tor), Cadbury Camp (King Arthur's Camelot) en historische huizen en tuinen. Ook de bekende steden Wells, Bath en Salisbury zijn gemakkelijk te bereiken.
Soort formule: zelf koken


ONTDEK MIDDELEEUWS SPOLETO

Umbria, Italië
www.homeaway.nl/8696 Dit oude kloostergebouw met tuin bevindt zich in het groene hart van Umbria. Het werd omgetoverd in twee appartementen, een appartement met 1 slaapkamer (2 slaapplaatsen) en een met 2 slaapkamers (4 slaapplaatsen). De middeleeuwse stad Spoleto - de geliefde verblijfplaats van prins Charles - is bij toeristen nog relatief onbekend. In het klooster bevindt zich een fresco uit de 16de eeuw van Lo Spagna, waarvan eveneens in de Duomo en in het Vaticaan werk te bewonderen valt.
Soort formule: zelf koken
Prijs: ¤645 ¤161 pp op basis van 4 personen)



Over HomeAway.nl
In februari 2007 lanceerde Holiday-Rentals.co.uk de Nederlandstalige site HomeAway.nl, waarop nu reeds meer dan 24.000 vankantiewoningen worden aangeboden, rechtstreeks te huur van de eigenaar.Met vestiging in Londen en opgericht in januari 1996 werd Holiday-Rentals.co.uk in 2005 overgenomen door het Amerikaanse HomeAway, Inc., wereldwijde marktleider voor het verhuren van vakantiewoningen. Bestuurd door een ervaren team van specialisten op het gebied van toerisme en online verhuur, werd HomeAway opgericht door de toonaangevende participatiemaatschappijen Austin Ventures, Redpoint Ventures, American Capital, Institutional Venture Partners en Trident Capital. Elk jaar bezoeken meer dan 100 miljoen reizigers de HomeAway websites waarop meer dan 240.000 vakantiewoningen in ruim 100 landen te huur worden aangeboden. Met meer dan 40.000 vakantiewoningen wereldwijd is Holiday-Rentals.co.uk de grootste, meest betrouwbare en meest bezochte website voor het verhuren van vakantie-eigendommen De firma heeft vele jaren ervaring in het met succes op de markt brengen van vakantiewoningen voor online verhuur en won onlangs de prijs "New Media Age Award for Effectiveness in Travel".





Ingezonden persbericht