Motivaris geeft gratis Multimiljonairsformule weg


Kennis delen levert win/win situaties op

ZWIJNDRECHT, 20070920 -- `Kennis is nooit van jezelf en moet gedeeld worden met anderen.' Onder dit motto biedt re-integratie en outplacementbureau MOTIVARIS te Zwijndrecht, aan iedereen die dat maar wil, gratis boeken aan via haar website. De boeken zijn veelal van de hand van Phil Kleingeld; de directeur van Motivaris en Rent-a-Pen; schrijver van inmiddels 17 boeken, waaronder enkele bestsellers op het gebied van commerciële communicatie en management.

Nog teveel mensen in Nederland zitten vast tussen twee banen en weten soms niet goed hoe ze uit die situatie kunnen raken. Binnen de doelgroep zijn er veel die overwegen om een eigen bedrijf te beginnen maar weten nog niet goed wat daarvan de consequenties zijn; wat de faal en succesfactoren zijn. In het boek 'Geheimen van succes' geeft Kleingeld een analyse van de faal- en succesfactoren voor ondernemers en legt hij de Multimiljonairsformule uit. Deze formule werd o.a. getest aan de hand van de Quote top 500. De formule geeft aan dat de meeste multimiljonairs punten scoren op de volgende onderdelen:

A = Achtergrond.
Afkomstig uit ondernemersgezin en/of jongste kind uit een beneden modaal gezin.
S = Studie.
Als regel laag IQ, (met name nieuw geld!), laag opgeleid, slechte studieresultaten
D = Dyslexie.
Komt bovengemiddeld voor. (bijna 1/3 van alle multimiljonairs waaronder Richard Brenson, Jean de Bouvrie e.a.)
I = Individualisten.
Beslist geen teamwerkers. Beslissen graag alleen. Charismatisch. Doorgaans goede pioniers.
E = Eigenwijs/eigenzinnig.
Doen graag dingen anders dan anderen. Hebben maling aan regels. Luisteren niet naar anderen.'Luister niet naar je accountant; die ziet alleen wolven waar jij mogelijkheden ziet.'
R = Risicobereidheid.
Nemen meer risico's dan als regel verantwoord wordt gehouden. Functionele psychopaten.

Een nadere uitleg over de formule wordt via een videofilm op de website van Motivaris vertoond. Op deze site kan gratis het volledige boek `Geheimen van succes' met de multimiljonairsformule worden gedownload. Daarnaast staan in het boek ruim 1000 praktische tips van succesvolle ondernemers. Tips waarmee men direct aan de gang kan gaan.

Omdat het kabinet heeft aangegeven het ondernemerschap te willen bevorderen maar er van de overheid geen praktische invulling mag worden verwacht, heeft Motivaris dit moment gekozen om dat wel te doen. Volgend jaar worden schoolboeken gratis. Kleingeld wil geen jaar wachten maar biedt vandaag al een gratis boek aan en hij neemt zich voor tot aan het eind van het jaar nog 9 andere handige boeken over ondernemen gratis aan te bieden en spreekt de hoop uit dat meer bedrijven en instanties zijn voorbeeld zullen volgen.