Ingezonden persbericht


Opening 1e Wolkenkrabberweekend op 20 september

PERSUITNODIGING

30.08.2007

Donderdag 20 september opent de allereerste editie van het Wolkenkrabberweekend: drie dagen lang een ode aan de Rotterdamse hoogstandjes met lezingen, excursies en de Open dag van de Wolkenkrabber op zaterdag 22 september. De opening vindt om 18.30 uur plaats in het Penthouse OVG van Las Palmas met de presentatie van het boek 'Rotterdam Wolkenkrabberstad'. Aansluitend brengen de WoordDansers, de stadsdichters van Rotterdam, een gedicht over de hoogbouw van de stad ten gehore.

Rotterdam Wolkenkrabberstad is een publicatie van Stichting Wolkenkrabbers Rotterdam en is het zevende deel uit de serie De Slanke Stad. Met deze publicaties wil de Stichting Wolkenkrabbers een breed publiek interesseren en enthousiasmeren voor de grootstedelijke ontwikkelingen in Rotterdam en een beeld te geven van de actuele hoogbouw ontwikkelingen in de stad.

Speciaal voor het Wolkenkrabberweekend maakten de WoordDansers een toepasselijk gedicht dat deze avond live gepresenteerd wordt. De WoordDansers zijn de eerste officiële stadsdichters van Rotterdam en brengen een totaaltheater van rauwe tweestemmige stadspoezie. acapella of op beats en punkrockriffs. Het gedicht wordt na 20 september op 100.000 paarse posters door de hele stad verspreid.

Speciaal voor het Wolkenkrabberweekend maakten de WoordDansers een toepasselijk stadsgedicht dat deze avond live gepresenteerd wordt. De WoordDansers, zijn de eerste officiële stadsdichters van Rotterdam en brengen een totaaltheater van rauwe tweestemmige poëzie op beats en punkrockriffs. Het gedicht wordt na 20 september op 100.000 paarse posters door de hele stad verspreid.

Opening Wolkenkrabberweekend:
Datum: donderdag 20 september
Tijd: 18.30 tot 20.30 uur
Locatie: Las Palmas, Penthouse OVG
Wilhelminakade 332, Rotterdam

Noot voor de redactie/