Politie Twente

vrijdag 14 september 2007

UITNODIGING

Landelijke Politie Bike Dag 2007

Trapp'n in Twente!

De politie Twente organiseert binnenkort de Landelijke Politie Bike Dag 2007, deze keer 'Trapp'n in Twente' genaamd. De landelijke bikedag is een jaarlijks evenement voor gecertificeerde bikers van de politie in Nederland, Koninklijke Marechaussee (K'Mar), en andere beroepsmatig betrokken collega's. Tevens neemt een aantal bikers uit Duitsland en België deel. Het doel van de dag is verdere professionalisering van het taakaccent biker. Op deze dag worden kennis en ervaring uitgewisseld over onder andere bikeprocedures, zoals aanhouding- en zelfverdedigingtechnieken met de fiets. Dit jaar wordt het evenement voor de vierde keer georganiseerd en voor het eerst zijn de bikers in Twente te gast. Verwacht wordt dat er deze dag ongeveer 250 bikers op het Hulsbeek zullen zijn.

Datum en locatie

Donderdag 20 september aanstaande op het Hulsbeek in Oldenzaal.

Programma

Er is een uitgebreid programma met workshops, waarbij sportieve en informatieve elementen elkaar afwisselen. Daarnaast zijn er een aantal stands waar de laatste bikegerelateerde ontwikkelingen worden gepresenteerd.

09.20 Opening LMBD 2007 door dhr ter Schure, plaatsvervangend korpschef

09.25 Voorstellen begeleiders

09.30 - 12.00 Workshops

12.00 - 13.00 Lunch

13.10 - 15.40 Workshops

15.50 Sluiting, prijsuitreiking en frameoverdracht aan organisatie LMBD 2008

Workshops

. Presentatie bikers van de London Ambulance Services . Japanse Tuin: beroepsvaardigheidstraining en nieuwe kijk op bestaande procedures . Swing Bikes: competitief onderdeel waarbij twee bikers over de kop fietsen . Oefenen van bikeprocedures op een parcours: aanhouding-, zelfverdediging- en fietstechniek . ATB route op het Hulsbeek
. Vertical Bikes: competitief onderdeel waarbij twee bikers verticaal omhoog fietsen

Contact en voorlichting

Graag nodigen wij u uit om op deze spectaculaire dag te komen kijken hoe politiebikers aanhoudingen verrichten en over een auto fietsen etc. Graag horen wij voorafgaand als u komt. Hiervoor verzoeken wij u contact op te nemen met: Gerdien Rotgers, persvoorlichtster. Gelegenheid voor een uitgebreide toelichting is er op de dag zelf om 11.00 uur. Hiervoor verzoeken wij u bij de ingang van de grote tent op het terrein te verzamelen. Voor overige vragen is de persvoorlichtster de hele dag op het terrein aanwezig om u te woord te staan.

Politie Twente