Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 207

datum: 17 september 2007

Zeer jong bewonersinitiatief
Wethouder Eerdmans plaatst kleurrijke afvalbak

Op initiatief van de kinderen van groep 7 en 8 van de Montessorischool Pallas Athene plaatst wethouder Eerdmans op 20 september om 11.00 uur een door de leerlingen beschilderde afvalbak. De leerlingen verwachten door meer en zelfbeschilderde kleurrijke afvalbakken in de omgeving van de school te plaatsen dat er minder afval op de grond beland.

Vorig schooljaar ontving het Meldpunt Woonomgeving van de gemeente Amersfoort een brief van de leerlingen. Ze hadden de opdracht gekregen iets voor de natuur te doen. Nu vonden zij het een leuk idee om zelf afvalbakken te beschilderen met vrolijke kleuren zodat meer mensen hun afval in de afvalbakken gaan gooien. De gemeente heeft deze wens natuurlijk opgepakt en heeft drie bakken bij de school afgeleverd. Nu ze klaar zijn worden de afvalbakken op 20 september in de omgeving van de school geplaatst. De andere twee kleurige afvalbakken plaatsen de kinderen zelf met een shovel.

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), afdeling Stedelijk Beheer van de Gemeente Amersfoort, tel. 033 469 42 69 of 06 55 12 39 83, mail: mcm.boon@amersfoort.nl.

Wilt u aanwezig zijn bij het plaatsen van de afvalbakken? Dan kunt u zich om 10.45 uur melden bij de Montessorischool Pallas Athene, Heinsiuslaan 1 in Amersfoort.


---- --