Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 206

datum: 17 september 2007

Sportcafé 'Ruimte in een te krappe stad'

Amersfoort groeit naar 160.000 inwoners in 2015. Hoeveel sportvoorzieningen zijn nodig voor zoveel inwoners? Is efficiënter gebruik van bestaande voorzieningen mogelijk? Hierover gaat de discussie in het sportcafé 'Ruimte in een te krappe stad'. Iedereen die mee wil praten is op 20 september 2007 om 20.00 uur van harte welkom in de Johanneskerk aan de Westsingel 20.

Het Mulierinstituut heeft in opdracht van de gemeente een onderzoek uitgevoerd naar de sportvoorzieningen die nodig zijn in de stad. Tijdens het sportcafé presenteert het instituut de belangrijkste uitkomsten. De Amersfoortse Sport Federatie (ASF) presenteert de uitkomsten van een door hen gehouden enquête. Vervolgens wordt in de subgroepen veldsport, zaalsport en overige sporten gediscussieerd over een aantal stellingen. De meningen en ideeën die in de subgroepen aan bod komen worden daarna gepresenteerd in het café.

Sportbeleid 2008-2015
Het huidige beleidskader 'Rollen of stilstaan' geldt voor de periode 2000 t/m 2007. Voor de ontwikkeling van nieuw sportbeleid heeft de gemeenteraad de startnotitie 'Warming up' vastgesteld. Met deze notitie is het gesprek met de stad over de nieuwe kaders van het sportbeleid voor de komende 7 jaar van start gegaan. In twee sportcafés is al gediscussieerd over 'Topsport en Breedtesport' en over 'Sport en maatschappelijke integratie'. Mogelijk wordt nog een vierde sportcafé gehouden. De uitkomsten van deze sportcafés vormen onder meer de basis voor het concept beleidskader. Naar verwachting geeft het college dit beleidskader begin 2008 vrij voor inspraak. Tot slot is het aan de gemeenteraad om de nieuwe kaders vast te stellen.

Aanmelden

Wie mee wil praten in het sportcafé op 20 september kan zich aanmelden via een email aan e.speelman@amersfoort.nl of telefonisch: (033) 469 46 21. Daarbij kan de voorkeur voor de discussiegroep veldsport, zaalsport of overige sporten worden aangegeven.

Meer informatie en reageren

De startnotitie 'Warming up' en verdere informatie staan op www.amersfoort.nl/sportstad. Op deze site kunnen bezoekers ook reacties en ideeën over sport in Amersfoort kwijt. Schriftelijke reacties kunnen gestuurd worden naar de gemeente Amersfoort, de heer R. Dijkman, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Alle reacties worden betrokken bij het nieuwe beleidskader sport.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur bij de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), 033 469 45 04, jec.delacroix@amersfoort.nl.

Programma op 20 september

19.30 uur: ontvangst met koffie en thee
20.00 uur: opening
20.05 uur: presentatie van de belangrijkste uitkomsten van het capaciteitsonderzoek door het Mulierinstituut met gelegenheid tot reageren 20.30 uur: presentatie van de belangrijkste uitkomsten van de enquête door de ASF met gelegenheid tot reageren
20.55 uur: presentatie van een aantal stellingen
21.05 uur: discussie over de stellingen in drie subgroepen: veldsport, zaalsport en overige sporten
21.40 uur: presentatie van de uitkomsten van de discussies in de subgroepen met gelegenheid tot reageren
22.25 uur: interview met Arriën Kruyt, wethouder sport 22.30 uur: borrel

De pers is van harte welkom in het sportcafé.


---- --