Gemeente Deurne

20-09-2007
Cultureel Centrum in aanbouw
De eerste steen is gelegd! Met het leggen van de eerste steen op zaterdag 1 september is de bouw van ons Cultureel Centrum officieel begonnen. De steen had alvorens op de plaats van bestemming te arriveren een tocht door alle wijken en dorpen gemaakt. Twaalf willekeurig gekozen Deurnese inwoners werden door wethouder Lemlijn thuis bezocht. Aan hen werd gevraagd om op de steen hun naam en een wens voor het toekomstige centrum te zetten. s Avonds werden deze inwoners door burgemeester Daandels en wethouder Lemlijn gevraagd om samen met hen de eerste steen te komen leggen.

Gewapend met bouwhelm en specietroffel werd deze klus geklaard. Al vanaf vier uur s middags werd het massaal opgekomen publiek getrakteerd op een programma vol muziek, toneel, dans en cabaret dat na de steenlegging eindigde in een spetterend vuurwerk. Omdat het spektakel werd verzorgd door zon vijfhonderde Deurnenese vrijwilligers kunnen we met recht spreken van een Cultureel Centrum van, voor en door Deurne. Een voorproefje van wat ons straks op de podia van ons nieuwe Centrum te wachten staat? Wij hopen het van harte!

Werk aan de winkel
In de tussentijd wordt achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen van de opening van het centrum begin 2009. We praten dan onder andere over de inrichting van het gebouw, draagvlakontwikkeling, sponsoring en, misschien wel het belangrijkste, de exploitatie. Op dit moment worden er verschillende kandidaat-exploitanten gesprekken gevoerd. Dit wervingsproces gebeurt zorgvuldig en kost de nodige tijd. We zoeken namelijk een cultureel ondernemer die het beste aansluit bij het ondernemersprofiel dat door ons is opgesteld. Daarbij willen we niet over een nacht ijs gaan. De verwachting is dat we medio oktober de cultureel ondernemer van ons centrum kunnen voorstellen.

Ambassadeursavond wordt verschoven
Op 6 juni vond de eerste ambassadeursavond plaats. Zon zestig Deurnenaren mochten deze avond een visitekaartje in ontvangst nemen om hun ambassadeurschap voor het Cultureel Centrum mee vorm te geven. Tevens kregen zij drie extra kaartjes om uit te delen aan mogelijke nieuwe ambassadeurs. Op deze wijze hopen we een grote groep Deurnenaren enthousiast te krijgen om vanuit hun positie het centrum te ondersteunen.
De tweede ambassadeursavond was oorspronkelijk gepland op 25 september. Dit wordt verschoven naar een latere datum omdat op de agenda de presentatie van de cultureel ondernemer als belangrijkste agendapunt staat. Omdat we echter meer tijd nodig hebben voor de selectieprocedure dan was voorzien, moeten we deze bijeenkomst een aantal weken te verzetten. Na 1 oktober wordt de nieuwe datum voor de ambassadeursavond bekend gemaakt.

Houd ook www.cultureelcentrumdeurne.nl in de gaten voor meer informatie.